„Ne mislim ja nigde da idem": Balaševići o pismu koje im je Đole ostavio

04.12.2021

18:34

0

Želeći da nešto ostane i zapisano, kantautor im je prošlog novembra ostavio u amanet - savete šta da rade kad njega ne bude...

„Ne mislim ja nigde da idem": Balaševići o pismu koje im je Đole ostavio
ATAImages/ Antonio Ahel

Đorđe Balašević napisao je pismo porodici i u njemu ih sve posavetovao šta da rade kada njega ne bude. Gostujući u emisiji „TV lica kao sav normalan svet", najbliži pokojnog kantautora progovorili su upravo o tome, naglasivši da tačan sadržaj nikada neće biti objavljen, dok je ćerka Jelena objašnjavala kako je do toga uopšte i došlo. 

Proteklog novembra...

- S obzirom na to da je Đole gledao na život s puno humora, on je prošlog novembra napisao nama jedno pismo, tj. mejl. Mi smo se družili tada i viđali svaki dan. Želeo je da nešto bude zapisano. Ne mislim ja nigde da idem, govorio je - pričala je Jelena, ali se nije tu zaustavila. 

- To nije bio spisak zahteva, već kao Kiplingova pesma. Neće biti nikad objavljena, jer je to nešto između njega i nas. Kad sam to dobila, nisam želela da čitam. Sve nas je pripremio na to. Jedna od poruka je bila kako da se ponašamo kad plotun bljuvotina krene na njegovu porodicu, govorio je kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu. Mi samo to sprovodimo, kao čoveku koji nam je ispunjavao sve želje - istakla je. 

Đorđe Balašević Tanjug/Dragan Stanković
 

Inače, druženje s Tanjom Peternek Aleksić krenulo je u biblioteci u Vrbasu na promociji knjige „Planeta dvorište", prenosi „Kurir", koju je pevačeva udovica Olivera napisala pre dve godine. U njoj je opisala svoje detinjstvo i odrastanje uz samohranu majku, čije je prezime Savić s ponosom stavila na korice - kao znak poštovanja prema svemu što je učinila za nju i njenog brata.

Govorila je o srećnom detinjstvu koje, pak, nije bilo lako, o sportskim medaljama koje je donosila da usreći majku, kao i o ocu, čiju ljubav nikada nije imala.

- Majka je imala samo etikete. Ona je došla u Zrenjanin iz Kovačice puna naive, koju su tamo negovali. Verovala je da je svet dobar kao Kovačica. Otac nije učestvovao u odrastanju svoje dece. To je jedna sitna palanačka tragedija. Bio je sin jedinac. Imao je kućerdu na lakat. Kad je počela moja sportska karijera, mislila sam da će ime pročitati u novinama i biti ponosan i da će se pojaviti na vratima, da će oni biti zajedno i srećni što imaju takvu decu. Prolazila sam ulicama gde on stanuje i radi - setila se Olja, pa nastavila o pozivu koji mu je uputila kad je dobila već dvoje dece. 

To je jedino što smo uradili zajedno

- Odlučila sam da ga pozovem kad se rodila Jelena. Predstavila sam se svojim imenom i novim prezimenom. Pauza je dugo trajala. Izgovorio je samo: „Pogrešili ste." Možda je mislio na to da se nisam javila... Negde smo u isto vreme spustili slušalicu, to je jedino što smo uradili zajedno - objasnila je.

Balašević je, pišu dalje spomenuti mediji, prvi put iz knjige saznao da Oliverina majka nije želela da je rodi, što je ispričala prvoj komšinici kad su se selili u novi stan.

- Nisam htela da je rodim. Neka mi Bog oprosti. Počeo je da se okreće od mene i Zorana (stariji brat, op. aut.). Osetila sam da još jedno srce kuca u meni. Skakala sam s visokih merdevina ne bi li otišla... Stavljala sam kamen na stomak. Nije se dala. Znala sam ja da je jaka - bile su reči Oliverine majke.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti