Posetila mesto gde su se zaljubili: Olivera Balašević oživela uspomene sa Đorđem, stare četiri decenije (FOTO)

03.12.2021

21:31

0

Autor: Marija Mitić

Udovica slavnog kantautora posetila je sobu u kojoj je boravila tokom studentskih dana

Posetila mesto gde su se zaljubili: Olivera Balašević oživela uspomene sa Đorđem, stare četiri decenije (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube/Ata Images

Supruga pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, Olivera, posetila je danas mesto na kojem su se oni, još davne 1979. godine zavoleli.

Reč je o studentskom domu u Novom Sadu i sobi 212, gde je Olivera danas oživela najdraže uspomene stare čak četiri decenije.

 - Pogled sa prozora studentske sobe br. 212… Posle četiri decenije - napisala je Olivera uz fotografiju na kojoj je pokraj prozora, a koju je objavila na Instagramu.

Printscreen Instagram/ Oliverabalasevic
 

 - Dolaskom do prozora sobe posle toliko godina, ne znam šta mi je prošlo kroz glavu? Pamtim samo šta mi je ostalo u njoj… - napisala je supruga panonskog mornara na drugoj fotografiji.

Printscreen Instagram/ Oliverabalasevic
 

Đorđe i Olivera su se upoznali u Novom Sadu, gde je ona došla na studije. Kada su se zaljubili, Balašević joj je često pevao baš pod ovim prozorom, a na vratima ove sobe u studenjaku i danas stoji pločica sa natpisom:  "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979".

Oliverin studentski život Balašević je opisao u pesmi "Provincijalka".

- On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bih strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala - pričala je ranije Olivera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike