Tuga u domu Maje Volk: Saučešća i reči podrške pristižu sa svih strana (FOTO)

04.12.2021

15:52

0

Vest o smrti oca Petra objavila je na svom Instagram profilu i uz njegovu staru fotografiju, ističući kakvog će ga pamtiti

Tuga u domu Maje Volk: Saučešća i reči podrške pristižu sa svih strana (FOTO)
Maja Volk - Copyright Printscreen ,,Kec na jedanaest"

Otac Maje Volk, Petar, preminuo je u 90. godini. Maja je tužne vesti objavila na društvenoj mreži Instagram uz staru fotografiju oca, pa istakla da će ga ovakvog uvek čuvati u sećanju. 

- To je bio moj tata kakvog ću ga pamtiti. Profesor doktor Petar Volk upravo je otišao na drugi svet... - poručila je ona, a saučešća i reči podrške pristizale su joj sa svih strana. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

 

Podsećanja radi, Petar Volk je diplomirao književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a filmsku i pozorišnu estetiku doktorirao je 1971. godine u Pragu. Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je 1986. doktorat nauka iz oblasti istorije filma.

Bio je, između ostalog, direktor Festivala jugoslovenskog filma, Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta (1977-1981). Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je redovni profesor i šef Katedre za teoriju i istoriju, predsednik upravnog odbora Instituta za film.

Inače, Majina majka bila je glumica Mirjana Kodžić. Smatrana je za veliku zvezdu nekadašnje Jugoslavije. Preminula je u julu 2004, a domaća publika je posebno pamti kao Anu Šumović iz „Pozorišta u kući", te gospođu Agatonović iz „Nije nego". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike