Pravila su ista za sve! Nakon što su joj obrisane eksplicitne slike, Madona dobila odgovor od Instagrama (FOTO)

30.11.2021

17:51

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica se oštro obratila odgvornima, pozivajući se na seksizam i deskriminaciju

Pravila su ista za sve! Nakon što su joj obrisane eksplicitne slike, Madona dobila odgovor od Instagrama (FOTO)
Madona - Copyright Profimedia

Nakon što su Madonine eksplicitne fotografije uklonjene sa Instagrama, zbog neprlikladnog sadržaja, pop ikona je objavila nove, cezurisane i oštro se obratila odgvornima, pozivajući se na seksizam i deskriminaciju. 

Pevačica je istakla da ženska bradavica ne bi trebalo da bude jedini deo tela na ženi koji je eksplicitan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

 

 - Još uvek mi je zapanjujuća činjenica da živimo u kulturi koja dozvoljava da se pokaže svaki centimetar ženskoga tela, osim bradavice. Kao da je to jedini deo ženske anatomije koji može da se seksualizuje. Bradavica koja hrani bebu! Zar muška bradavica ne može da se doživi kao erotska?! A šta je sa ženskom guzicom koja nikad nigde nije cenzurisana - napisala je Madona i dodala kako se ona već četiri decenije bori s cenzurom, seksizmom, starosnom diskriminacijom i mizoginijom.

Nedugo zatim usledio je i odgovor od vlasnice ove društvene mreže, koja je navela da su pravila ista za sve korisnke, pa i za Madonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

 

 - Uklonili smo Madoninu objavu zbog kršenja naših pravila protiv golotinje odraslih. Razumemo da se neće uvek svi složiti s našim mišljenjem gde podvlačimo crtu, ali naša pravila su osmišljena kako bismo pomogli ljudima svih starosnih grupa da se osećaju sigurno dok koriste naše aplikacije. Istovremeno, ostavljamo što više prostora za izražavanje - rekla je.

Vlasnica Instagrama, a ujedno i portparolka Mete (nekadašnji Fejsbuk), dodala je da su se pravila u ovoj oblasti promenila te da se golotinja u obrazovnom i zdravstvenom kontekstu, odnosno dojenje, proteste, umetnička dela i skulpture, ne zabranjuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike