Ovo je pravo prezime Merime Njegomir, a kumovala joj je poznata pevačica

20.11.2021

14:51

0

Ana Bekuta joj je bila jedna od najboljih prijateljica, a ujedno i krštena kuma

Ovo je pravo prezime Merime Njegomir, a kumovala joj je poznata pevačica
Merima Njegomir - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica izvorne narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini posle borbe sa teškom bolešću, a jedan detalj o njenom životu mnogi ne znaju. Naime, ona je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu, a pre devet godina kuma joj je bila Ana Bekuta.

Njen otac Adem, poreklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine. Roditelji su joj se razveli kad je završila osnovnu školu, a njena mama je napustila porodični dom sa Meriminom sestrom koja je tada imala pet godina, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem. 

Antonio Ahel/ATAImages
 

Još dok je bila devojčica, primetilo se da ima talenta za pevanje, ali njen otac nije dozvolio da se bavi tim poslom. Nagovorio ju je da što pre upiše zanat kako bi se što pre zaposlila, jer on više nije mogao sa ih izdržava. Uprkos svemu tome, Merima je znala da je pesma njen život i time se vodila. 

Do sada je snimila više od trideset studijskih albuma i singl-ploča i otpevala čuvene hitove: „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“, „Što je lepo kad se neko voli“, „Opilo nas vino“, „Da nije ljubavi tvoje“, „Pamtim još“, „Kad zaškripi kapija“, „Zelene su oči tvoje“, „Mezimica“. 

Podsetimo, pre nekoliko dana se saznalo da je Merima teško bolesna, što je i ona sama priznala, ali detalje o svom zdravlju nije želela da iznosi. 

- Merima se ne oseća dobro. Saznala je da je teško bolesna i to ju je pokosilo. Bori se sa teškim oblikom tumora. Poslednjih mesec dana pala je u krevet, klonula je i ne ustaje iz postelje. Obilaze je deca, donose joj namirnice i čiste joj stan, dok se najmlađa ćerka preselila kod nje, kako bi joj bila pri ruci i kako bi joj dala podršku u ovim teškim danima. Teško joj je da objašnjava kakvo joj je zdravstveno stanje, pa izbegava da sa bilo kim priča - otkrio je izvor za „Pink.rs“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike