Toma Zdravković bi danas napunio 83 godine: Otkrivena tajna koju su znali samo njegovi najbliži

20.11.2021

13:27

0

Pevač je jednu od svojih najlepših pesama posvetio ženi koju niko ne zna

Toma Zdravković bi danas napunio 83 godine: Otkrivena tajna koju su znali samo njegovi najbliži
Copyright Printscreen/Youtube

Pevač Toma Zdravković bi na današnji dan napunio 83 godine. On je rođen u selu Pečenjevce kod Leskovca, a iza sebe je ostavio veliki broj pesama koje su i dan danas hitovi.

Najlepša sećanja na Tomu čuva njegova supruga Gordana. Njih dvoje su se upoznali u Kanadi, zaljubili se jedno u drugo a onda dobili i sina Aleksandra. Goca je nedavno otkrila zbog čega je pevač napustio Srbiju i preselio se u Kanadu.

Profimedia/Printscreen
 

- Njemu je bio cilj da ode van Srbije govoreći: "Ne mogu da dozvolim i da zamislim da moja majka plače nad mojim grobom”. Ako mi se nešto desi, desiće mi se ovde. Govorila sam mu da se od smrti ne može pobeći, na šta je odgovarao: “Pa da, ali ne želim da me majka tamo gleda bolesnog”. Pričala sam mu da može da ozdravi, ali nije verovao. Od njegove bolesti je sve krenulo normalno, priča. U početku nije verovao da će da ozdravi. Prošli smo kroz pakao tamo. Od Čikaga, Toronta, obilazili mnoge lekare, bolnice... I stalno je govorio: "Niko ne veruje da ću da ozdravim, samo ti” - priča Gordana i dodaje:

- Rekla sam mu da mora da veruje u sebe, a da ga ja samo podržavam. Završila se ta operacija i onda smo se vratili nazad u Srbiju. Kroz tu bolest sam shvatila da on živi drugačiji život u sebi. Govorio mi je: "Sve što možeš da dotakneš rukom nije bitno u životu. Život se živi u trenutku, da ti svaki momenat bude lep. Nemoj da čekaš nešto da završiš da bi živeo”. U njemu je bilo dosta nepoznatih stvari. Stalno je postavljao pitanja: “Zašto je to tako, ko je to odredio, šta je cilj života?” Po tome je bio drugačiji od drugih - ispričala je ona nedavno za Blic.

24sedam/Goran Sivački
 

Kao što je poznato, Toma je otpevao mnogo pesama za razne žene - Danku, Ljiljanu, Sanju, Branku, Nadu, Jelenu, Anđelu, Anu, Aleksandru, Dijanu, Fatimu, Mirjanu, Martu, ali malo je poznato da je jednoj Slavici, u koju je bio smrtno zaljubljen, posvetio najtužniju pesmu.

Najtužnija pesma Tome Zdravkovića napisana je i samo jednom otpevana za jednu Slavicu plave kose i plavih očiju. U pitanju je pesma "Buket belih ruža" koja možda ne spada među njegove najveće hitove, ali krije najtužniju, istinitu priču o njegovoj prvoj ljubavi koja je umrla ne napunivši 20 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike