Navikli su na embargo: Razlozi zbog kojih su zvezde bile nepoželjne na televizijama! Jedan je baš bizaran

18.11.2021

14:00

0

Ceca, Jeca, Brena, Lukas samo su neki od naših estradnjaka koji su u jednom periodu svoje karijere bili zabranjeni na malim ekranima

Navikli su na embargo: Razlozi zbog kojih su zvezde bile nepoželjne na televizijama! Jedan je baš bizaran
ZABRANA - Copyright ATAImages/ Profimedia

Pevačica Jelena Karleuša se, posle zabrane, vraća na RTS, a njeno gostovanje će sutra biti emitovano u emisiji "Oko Magazin". Kako se navodilo, nju je zabranio tadašnji generalni direktor Aleksandar Tijanić, a iako je zabrana posle nekoliko godina ukinuta, Jelena je tek sada gostovala na Javnom servisu.

Međutim, Jelena nije jedina javna ličnost koja je bila ili trenutno jeste zabranjena na domaćim televizijima. Pored nje, na svojoj koži su to osetili Aca Lukas, Lepa Brena, Jadranka Barjaktarović, Svetlana Ceca Ražnatović i Dara Bubamara.

Printscreen Instagram/karleusastar
 

JELENU KARLEUŠU ZABRANJIVALI SVUDA

Pored već pomenute zabrane na RTS, ona je bila nepoželjna i na televiziji Pink. Spekulisalo se dugo o tome da li je zaista došlo do zabrane ili ne, a ona je u jednom trenutku to i potvrdila na svom nalogu na Fejsbuku. Kako je tvrdila, nije joj jasno zašto je do zabrane došlo.

- Mojim dosadašnjim prijateljima Željku i Milici Mitrović napisala sam SMS: "Da li kao vaša drugarica Ceca treba da vas tipujem za otmicu kriminalcima i organizujem vam neki gepek, da bi me poštovali? Njoj je taj recept izgleda upalio!" Nisu mi odgovorili. Ali ja im svima želim svu sreću. Ono zbog čega ovo pišem je nešto što me je učinilo veoma ponosnom. U momentu kada sam pomislila da sam sama, narod me je u tome demantovao! - napisala je, između ostalog, pevačica.

Šest godina kasnije, Jelena se vratila na Pink, u emisiji "Premijera", kada je održala konferenciju povodom nastupa za Novu godinu, da bi nekoliko dana kasnije bila gost Ognjena Amidžića u emisiji "Amidži šou", kao i u jutarnjem programu. Međutim, onda se ponovo desio preokret. 

Jelena je na svom nalogu na Instagramu objavila, a potom i obrisala prepiske sa čelnikom ružičaste televizije, u kojima su razmenili sočne uvrede. Razlog tome bilo je što su u emisiji "Paparaco lov" emitovani snimci na kojima Jelena sedi na grobu pokojne majke Divne. Nakon objavljenih poruka, pevačica više nije gostovala na ovoj televiziji.

Kada je RTS u pitanju, Jelena je ispričala da je bila zabranjena na inicijativu tadašnjeg generalnog direktora Aleksandra Tijanića, kome su smetale njene grudi. Ona je sve do 2017. godine bila zabranjena, a to je trajalo 12 godina. No, tek sada je odlučila da se tamo ponovo pojavi.

- Tijanić je imao problem s mojim grudima, rekao je to u Dnevniku, da ga je scenografija podsećala na moje grudi - rekla je ona tada.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

CECA I JECA DELE SUDBINU

Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša su već godinama suparnice, ali dele sudbinu kada je o reč o zabranama na određenim televizijama. Kada je Javni servis u pitanju, iako nije zvanično nikada bila zabranjena, ona se 2018. godine pojavila na ovoj televiziji posle sedam godina pauze. Tada je učestvovala u novogodišnjem programu, a razlozi zbog kojih je napravila pauzu nisu poznati.

Pored toga, Ceca je pre nekoliko godina bila zabranjena i na televiziji Pink. Kako se pisalo u to vreme, vlasnik televizije Pink Željko Mitrović zabranio je pojavljivanje pevačice na programima njegove televizije, što je potvrdila i tadašnja potparolka Tatjana Vojtehovski.

- Mitrović je lično doneo naređenje. Svakom ko čita novine u poslednje vreme potpuno je jasno zbog čega je doneo ovakvu odluku - rekla je ona tada, naglasivši da zabrana važi "do daljnjeg". 

U to vreme je objavljena informacija da je Mitrović preko plakata u prostorijama televizije zaposlenima u Pinku zabranio da puštaju spotove ili dovode u goste Ražnatovićevu. Pretpostavlja se da je Mitrović naredbu izdao posle svedočenja svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija u Specijalnom sudu, u kome je naveo da je pevačica navodno predložila pripadnicima Zemunskog klana da otmu Mitrovića

Svedok saradnik je ispričao da je tu otmicu tipovala Svetlana Ceca Ražnatović, kojoj je Dušan Spasojević pozajmio milion evra bez kamate, a Bagzi njenoj kumi 250.000 evra s kamatom od tri odsto.

- Održan je sastanak u Šilerovoj, na kojem je Spasojević rekao da je razgovarao sa Svetlanom Cecom Ražnatović o otmici Željka Mitrovića. Ona mu je rekla da Mitrović ne zna šta će s parama, da ih iznosi u džakovima i da ne zna kako više da ih pere i da uradimo tu otmicu - rekao je Bagzi i dodao da se od otmice odustalo jer je vlasnik TV Pink nabavio obezbeđenje.

Ceca je tada rekla da su navodi svedoka "apsolutna neistina".

- Nisam deo bilo kakvih priča o navodnim planiranjima otmice Željka Mitrovića. Zaista ne znam o čemu su razgovarali Milenković i Spasojević. Nikada nisam razgovarala sa Spasojevićem o Željku Mitroviću, niti o bilo kakvim otmicama - rekla je Svetlana Ražnatović u telefonskom razgovoru za "Blic".

Ceca je prošle godine gostovala u emisiji "Hit Tvit" sa Željkom Mitrovićem, Čedomirom Jovanovićem i Darijom Kisić-Tepavčević, kada je ponovo pokrenuta ova tema. Tada je sam Mitrović rekao da jeste poverovao u priče da je pevačica imala veze sa planiranjem njegove otmice, ali da je na kraju shvatio da to nije tačno. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

LEPA BRENA "ZGREŠILA"?

Godine 2014. "Grand" produkcija izašla je iz ružičastog jata nakon 15 godina saradnje. Razlog tome je bilo to što je, u tom trenutku, 51 odsto vlasništva "Granda" prodato jednoj mreži u Srbiji, što je zasmetalo Mitroviću, koji je, kako se navodilo, smatrao da je dobio nož u leđa od prijatelja - Lepe Brene i Saše Popovića. Iako nigde napismeno nije obelodanjeno da je pevačica zabranjena od tog trenutka na Pinku, ona više nije viđena na programima ove televizije.

Lepa Brena, Antonio Ahel/ATAImages
 

JADRANKA NE SME NI U SRBIJU, A KAMOLI NA SRPSKE TELEVIZIJE

Pevačica Jadranka Barjaktarović napravila je pravi haos kada je na mitingu DPS-a u Crnoj Gori prošle godine, a onda i na jednom nastupu, pevala stihove "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Iako je pokušavala da se "opere", javnost je osudila njen potez. Brojne televizije rešile su da zabrane pojavljivanje crnogorske pevačice, a među njima su Prva, Pink, Javni servis i Happy. No, to sada i nije važno, s obzirom na to da Jadranka ima zabranu ulaska u Srbiju, tako da svakako gostovati neće.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

NARODNI PEVAČ ACA LUKAS

Pre devet godina nastala je prava drama kada se pisalo o tome da je Aca Lukas zabranjen na tadašnjoj B92. Naime, uredništvo ove televizije zabranilo je Lukasovo gostovanje u jednoj emisiji koja je snimana u zasebnoj produkciji, ali se emitovala kod njih. Kako se pisalo, oni su reagovali čim su saznali da je pozvan da gostuje jer nisu želeli da se uruši sve ono što su gradili godinama zarad novog programa i jednog "narodnog pevača".

Antonio Ahel/ATAImages
 

DARA BUBAMARA ISPALA ŽRTVA 

Dara Bubamara pre 11 godina nije mogla da promoviše svoje pesme na Pinku! Naime, pre nego što su "Grand" produkcija i televizija "Pink" raskinuli saradnju, Dara je imala sukob sa Sašom Popovićem i odlučila da svoj album izda za drugu izdavačku kuću. Kako se tada navodilo, zbog tog poteza ona nije mogla da se promoviše na Pinku. Međutim, danas nema tih problema i rado je viđen gost na ovoj televiziji.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Na šoubiznis sceni u Srbiji, sudeći po gore navedenim primerima, nije retkost da se televizije i pevači mire i svađaju. Ko će sledeći zatvoriti vrata nekome ili pak otvoriti, nije poznato, ali je sigurno da će uvek biti iznenađenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike