„Ovo je moja kuća živeo sam tu“, „I kad me svi zaborave“: Najveći hitovi Marinka Rokvića

06.11.2021

11:22

0

„Zanela me svetla velikoga grada“ je i lična karta svih onih koji su davno otišli iz svog rodnog mesta i svoju sreći probali da okušaju pod svetlima drugih prestonica

„Ovo je moja kuća živeo sam tu“, „I kad me svi zaborave“: Najveći hitovi Marinka Rokvića
m_rokvic_04062015_028 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Naš proslavljeni pevač narodne muzike Marinko Rokvić, preminuo je danas u 68. godini u Kliničkom centru. 

Podsetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitalizovan jer je bakterija napala njegov organizam, te da je njegovo zdravstveno stanje kritično. Bio je čovek veseljak, nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njegovih hitova. 

Njegova možda i najpopularnija pesma „Zanela me svetla velikoga grada“ je i lična karta svih onih koji su davno otišli iz svog rodnog mesta i svoju sreći probali da okušaju pod svetlima nekih velikih gradova.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Druga, sa kojom su se mnogi poistovećivali je i čuvena "Skitnica“. Marinka ćemo pamtiti po pesmama koje su u domaćoj muzici ostavile neizbrisiv trag, po mnogim hitova, a ovo su samo neki od njih:

- „Potražiću oči zelenije“, „Jedina moja“, „Svađalice moja mala“, „Samo me potraži“, „Pusti me da je vidim“, „I pijan i trezan za tebe sam vezan“, Podeli sa mnom dobro i zlo“, „Zamiriši na brazdu, „Ljubav stara srce para, „Polomio vetar grane“, „I kad me svi zaborave“,„ Koliba, il' dvor“, „Tebe nema“, „Ko ukrade noći boje“, „Jelena, „Ti za ljubav nisi rođena“, „Pravo na ljubav“, „Skitnicav, „Tri u jednoj“, „Gatara“.

Podsetimo, Rokvić i snimio 21 album i izdao više singl ploča.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike