Prošle su 22 godine od strašne pogibije Neba „Montenigersa": Igor Lazić starom fotografijom rasplakao sve (FOTO)

31.10.2021

12:42

0

Nebojša Saveljić je nastradao u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, u ranim jutarnjim satima

Prošle su 22 godine od strašne pogibije Neba „Montenigersa": Igor Lazić starom fotografijom rasplakao sve (FOTO)
Copyright Igor Lazić Niggor „Preživeli" screenshot

Nebojša Saveljić, koji je veliku slavu stekao kao Nebo iz sastava „Monteniggers", poginuo je na današnji dan, 31. oktobra 1999. Nešto pre četiri sata ujutru tog dana, pre 22 godine, vozilo u kom se nalazio je prešlo na suprotnu stranu puta zbog neprilagođene brzine i udarilo u stenu.

Od siline udarca se prevrnulo na krov, a zatim i sletelo u jarak. Pored Neba je poginulo još dvoje ljudi, a jedna devojka bila je teško povređena.

Velika tragedija potresla je čitav region, a sastav je gotovo „nestao".

Na godišnjicu smrti, Igor Lazić Niggor prisetio se starog druga i kolege, pa mu posvetio stihove koji su mnoge ostavili u suzama.

- Godina dvadset druga, oseća se i dalje tuga, Nebo za Nebom plače, čujem ga, sve jače i jače - poručio je on uz staru fotografiju sa Saveljićem.

 

 

- Toliko godina je prošlo, a izgleda kao da je bilo juče. Kad god ga se setim samo pomislim šta bi bilo da je on sada živ i kako bi to sad izgledalo. Sigurno bi bio čovek sa porodicom i imao bi decu, ali, eto, nažalost ga nema, sada je negde gore sa Gruom i verovatno se druže... Bio sam kod kuće kada sam saznao. Baš tu noć bili smo u jednoj diskoteci u Bečićima, a sutradan je trebalo da idemo da gledamo trke u Kotoru. Tu noć, negde oko 3 sata izjutra, ja sam polako krenuo kući ka Kotoru, dok su oni ostali da popiju još po jedno piće i da krenu nazad za Podgoricu. Ja sam stigao kući i ujutru negde oko 9 sati čuo sam komšinicu kako priča sa mojom majkom, koja je počela odjednom da kuka na sav glas. Odmah sam izleteo i upitao šta se desilo. Komšinica mi je samo rekla: „Čula sam da je Nebojša poginuo". Ostao sam u šoku i zapitao je: „Molim, šta pričaš to?". „Ma, to je nemoguće!". Momentalo sam uzeo telefon i pozvao. Javio mi se jedan naš drug zajednički koji je preusmerio pozive i samo mi je rekao: „Poginuli su svi i Bato i Vanja i Nebojša..." U tom trenutku nisam znao šta da radim od šoka, pa sam istrčao i trčao oko zgrade kao lud. Kada sam se malo sabrao pozvao sam prijatelje i otišli smo pravo u Podgoricu - rekao je „Telegrafu" Lazić jednom prilikom, prisećajući se Neba i trenutka kada je saznao da je poginuo.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike