Silvana Armenulić je bila kraljica narodne muzike, a mnogi su zaboravili da je i njena sestra pevačica: Doživela je tragičnu sudbinu

26.10.2021

21:01

0

Imala je veliki hit koji ju je proslavio, a mnogi su joj predviđali blistavu karijeru

Silvana Armenulić je bila kraljica narodne muzike, a mnogi su zaboravili da je i njena sestra pevačica: Doživela je tragičnu sudbinu
Copyright Foto: Prinstcreen Youtube

Silvana Armenulić je bila legendarna pevačica, koja je iza sebe ostavila veliki broj hitova. No, ono što su mnogi, čini se, zaboravili jeste da je ona imala dve rođene sestre, od kojih je jedna postala i te kako poznata. Mirsada Mirjana Barjaktarević bila je interpretatorka novokomponovanih narodnih pesama i sevdalinki.

Zahvaljujući svom velikom talentu, ona je započela muzičku karijeru veoma mlada i već 1969. godine snimila prvu pesmu, kojom je skrenula pažnju na sebe. No, tek šest godina kasnije dočekala je svojih pet minuta slave.

Pojavila se na "Hit paradi" narodne muzike i publici predstavila pesmu "Imala sam drugaricu". Već nakon nekoliko taktova, bilo je jasno da je prava pevačica. Kako se tada komentarisalo, bila je to vrhunska interpretacija jedne izuzetne kompozicije. No, nažalost, to nije dugo potrajalo.

Mirjana je samo godinu dana kasnije, u šestom mesecu trudnoće, nastradala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubila i njena sestra Silvana.

Prema rečima majke Hajrije, godinu dana pred tragediju, Mirjana i Silvana su bile nerazdvojne. Njen privatni život nije bio posut ružama. Rano se udala za pevača Zorana Milivojevića i ubrzo shvatila da je taj brak neće usrećiti. Posle razvoda je živela u iznajmljenim stanovima, a Silvana joj je pružala i finansijsku i duhovnu podršku. Na koncertu povodom bokserske revije u Zenici 1975. godine, upoznala je Dragomira Vujkovića, jednog od najboljih jugoslovenskih boksera, a ubrzo je ostala i trudna. Par je nameravao da se venča krajem novembra, posle njenog povratka sa turneje po Australiji. Na poslednjem koncertu u Aleksandrovcu, pevala je "Krenuli smo istom stazom", hit koji je kasnije mnogima zvučao proročanski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike