Njena pogibija obavijena je velom tajne: Osam godina od smrti jedne od najlepših glumica sa naših prostora

24.10.2021

21:40

0

Dolores je imala blistavu karijeru koju je prekinula tragediju

Njena pogibija obavijena je velom tajne: Osam godina od smrti jedne od najlepših glumica sa naših prostora
dolores lambasa (2) - Copyright Printscreen/YouTube, Denis Periša

Hrvatska glumica Dolores Lambaša tragično je nastradala 23. oktobra 2013. godine od zadobijenih povreda nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Slavnonskog broda.

Tog kobnog dana za volanom bio je njen prijatelj i kolega Stojan Matavulj (59) koji je zbog ove tragedije proveo osam meseci iza rešetaka.

Šarmantnu glumicu publike je imala priliku da upozna u tv serijama "Ruža vetrova", "Odmori se, zaslužio se", "Zauvijek susjedi", "Najbolje godine".

Ljubitelji umetnosti imali su prilike da je gledaju u pozorišnoj predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe" gde je tumačila glavnu ulogu Adele.

Printscreen/YouTube, Denis Periša
 

Dolores je rođena 1981. godine u Šibeniku, gde je provela detinjstvo i mladost, a uporedo sa gimanazijom pohađala je muzičku školu u kojoj je bila jedna od najtalentovanijih učenica. Oprobala se u solo pevanju, sviranju gitare i dirigovanju, piše Story.

Majka poznate glumice Alma Petrović ni danas se ne miri sa gubitkom naslednice.

- Ništa meni lakše nije. Na groblje idem često, šta ću... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vredi kad mog deteta nema. Svakog 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dete, živela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osećam - priča ona i dodaje:

- Mi znamo istinu o njenoj smrti, ali još nije vreme da govorim o tome. Nijedna kazna nije mi dovoljna za Doloresinu tragičnu smrt - svojevremeno je priznala Petrovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike