Karleuša otkrila detalje poznanstva sa Tošetom Proeskim: Estradni foliranti su se bacali na njegov kovčeg

16.10.2021

20:00

3

Pevačica je odlučila da ispriča tajne koje javnost nije znala

Karleuša otkrila detalje poznanstva sa Tošetom Proeskim: Estradni foliranti su se bacali na njegov kovčeg
Printscreen „Zvezda Granda", Profimedia

Toše Proeski, čuveni regionalni pevač, poginuo je u saobraćajnoj nesreći pre 14 godina, a žal za njim nikada neće nestati. Mnogi su se danas setili ovog vrsnog umetnika, a pevačica Jelena Karleuša rešila je da napiše nekoliko reči o njihovom poznanstvu, te iznela detalje koje javnost nije znala.

- Na godišnjicu pogibije Tošeta Proeskog, posle toliko godina, mogu da otkrijem neke zanimljive detalje koje javnost ne zna. Toše i ja smo bili nerazdvojni kada smo i on i ja bili mladi. On je imao samo 18, a ja dve, tri godine više. Oboje smo snimali album u Atini i to je trajalo mesecima, kod čuvenok grčkog kompozitora Fivosa. Svaki dan, sem nedeljom, išli smo zajedno u studio. Samo sam ja imala vozačku dozvolu tako da je svaki dan izgledao isto: ustanem, doručkujem, pokupim Tošeta u centru Glifade gde smo i on i ja imali stanove i malim Opelom pravac centar Atine u grotlo saobraćajne gužve Kifisije. Put je trajao u proseku sat vremena do tamo, a on je pevao neprestano u kolima. I tamo i nazad. Svaki dan. Pevao je neprestano i u studiju, u pauzama za ručakm dok je išao do toaleta, pevao je i pevao. Čak je i Fivos u šali rekao da kad ode iz studija od nas, nema snage da čuje nijeadn ton muzike. Toše je pevao neprestano - piše Jelena i otkriva nove detalje:

 

 

- Na mom albumu "Samo za tvoje oči" pevao je prateće vokale, a ja sam se trudila da pomognem u stvaranju njegovog albuma, tako što mi je stalno tražio da ispravljam njegovu dikciju u pesmama na srpskom jeziku. "Meni hvala nijedno što sada ćutim, tiho šapćem nemo bol da skratim...". To je bilo prvi put da ne snima na makedonskom. Nasmejan do te mere da je umarao svojom razdraganošću jer nije bilo moguće da je neko toliko srećan i raspoložen non-stop. Hiperaktivan, pun snage, pun želej. Ako bih morala u jednoj reči da ga opišem, to bi bila sreća. Bio je srećan. Onako kako samo neko sa 18 godina može biti. Nikada nisam čula takvo pevanje i takav talenat. Takvu boju, tehniku, emociju, energiju. Verujte mi kada vam kažem kao peval koji peva skoro tri decenije, on je bio vanzemaljska priča. Previše savršena za ovu planetu.

Jelena se prisetila i trenutka kada joj je Marina Tucaković saopštila da je Toše poginuo, ali i objasnila zašto nije otišla na njegovu sahranu.

- Godinama kasnije, jedno jutro probudio me zvuk telefona, to je bila Marina Tucaković koja me je pitala da li znam šta se desilo. Ona je sa nama takođe provela dosta vreme u Atini i znala je da mora pažljivo da mi saopšti prva. Znate, ja nisam otišla na sahranu. Nisam imala snage, a i ne bih mogla da gledam one estradne folirante koji su se bacali po kovčegu zarad nekih poena, a nisu ga ni poznavali. Znate već ko se sve bacao i dramio. Ljudi koji su njega najviše voleli i najbolje poznavali, izuzev njegove porodice, nisu imali snage da dođu. Inače, Toše je rođen na isti dan kada i moja majka Divna, 25. januara. Eto, neke stvari vam nisam ispričala, neka ostanu tajna - zaključila je Jelena.

Instagram printscreen/karleusastar
 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti