Saša Kovačević o detinjstvu i početku karijere za 24sedam: Voleo sam da popijem, roditelji su strepeli

18.10.2021

16:00

0

Autor: Marija Mitić

Kada je sa svega 15 godina imao prvi nastup, sebe je video isključivo u kafanama. Kasnije, poželeo je da dođe do Holivuda, a majka i otac su ga od starta podržavali

Saša Kovačević o detinjstvu i početku karijere za 24sedam: Voleo sam da popijem, roditelji su strepeli
Copyright Saša Kovačević, ATAImages/ Antonio Ahel

Saša Kovačević otvorio je dušu u ekskluzivnom intervjuu za 24sedam u kojem nam je otkrio malo poznate detalje iz svog detinjstva, perioda odrastanja i muzičkom putu.

Kao dečak, sa svega pet godina Saša je krenuo u muzičko obdanište, nakon što su njegovi roditelji primetili da ima talenat. Iako je u prvi mah planirao da isključivo svira klavijaturu, kada je stasao u mladića, shvatio je da želi da bude pevač, pa je tim putem i krenuo. Posle brojnih izbora i čini se pravih poteza, Kovačević je od dečaka iz Zemuna sa velikim snovima dospeo u sam vrh muzičkih zvezda naše zemlje.

- Kada sam imao pet godina, otac mi je u Nemačkoj kupio prvi sintisajzer i ubrzo je shvatio da sam talentovan za muziku, posle par odsviranih melodija. Nedugo zatim su roditelji mene i brata upisali u muzičku školu. Spontano sam shvatio da bih pored sviranja mogao i da pevam, i kada sam odlučio koji je moj poziv imao sam potpunu podršku moje porodice - prisetio se on, priznajući da nije ni slutio da će postići ovoliki uspeh.

24sedam
 

- Ni moji roditelji ni ja nismo mislili da ću kroz 15-ak godina zarađivati od muzike, već smo počeli da ostvarujemo moj dečački san. Opredelili su se da slede osećaje i definitivno nisu napravili grešku - ističe Saša i dodaje:

- Razmišljao sam samo o radu na splavovima, u klubovima, tako sam video sebe u budućnosti, sve dok nisam sazreo i uvideo da svoj talenat, energiju i emociju mogu da usmerim i pokažem  na neki drugačiji način.

Na jednom od tada najpopularnijih splavova u srskoj prestonici, Saša je počeo da nastupa već sa 15 godina, u pratnji oca jer je bio maloletan, zbog čega mu je, kaže, bilo neprijatno. Kako noćni život može biti pun poroka, pevač ne krije da je umeo da konzumira alkohol u većim količinama, kako na prvim svirkama tako i u izlascima..

- Doprinosio sam finansijski porodici kada sam imao tek 16 godina, ali glavni motiv da tako mlad počnem sa svirkama bila je moja prevelika želja. Bio je to izazov za moje roditelje. Jer, kafana kao takva sa sobom nosi dosta loših stvari koje mogu da privuku adolescenta poput mene u tim godinama. Kao mlađi sam voleo da popijem, ali sam uvek znao kada da "povučem ručnu".

24sedam
 

Nekoliko godina kasnije, tačnije sa svojih 19 godina, Saša je prvi put javno nastupio i to na festivalu "Sunčane Skale", u Herceg Novom. Iako se nije plasirao kako je želeo i osvojio pretposlednje mesto, pokazalo se da ga nakon sledećeg pojavljivanja čeka zasluženi uspeh.

- Nije mi palo sampouzdanje nakon tog neuspeha. Jedino sam strepeo od prozivki mojih vršnjaka. Imao sam prevelika očekivanja, sebe sam tada već video u Holivudu - kaže nam Saša kroz smeh.

Godine 2006. izdao je album prvenac, "Jedina si vredela", a već naredne godine osvojio je dve nagrade - za pop pevača godine i otkriće godine, što se ne dešava često.

- To je jedna prirodna gradacija koja je usledila, ali prvi hit, pesma "Jedina si vredela" i moja naprasna popularnost je za mene i moju porodicu bila zaista šokantna - tvrdi Kovačević. 

Da li je nekada pomislio da odustane od karijere, koje su mu neostvarene želje i šta sledeće sprema publici koja sigurno nove projekte očekuje sa nestpljenjem, pogledajte u video snimku koji sledi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike