Ovako je Anastasiji Ražnatović sedam pesama donelo i više od 500.000 evra!

12.10.2021

12:55

0

Autor: M. Gudžulić

Za nešto više tri godine pevanja, uspela je da zaradi pola miliona. Uspehom u kom uživa ne može da se pohvali baš svaki izvođač

Ovako je Anastasiji Ražnatović sedam pesama donelo i više od 500.000 evra!
Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Od osnivanja svog Jutjub kanala 11. juna 2018. godine, mlada pevačica Anastasija Ražnatović je do sada samo od ovog servisa inkasirala skoro 240.000 evra, pošto su joj svi spotovi do sad pregledani nešto malo manje od 240 miliona puta. Do ovog broja se vrlo lako može doći - naime, za milion Jutjub pregleda plaća se u proseku oko 1.000 evra. Kako je Anastasija svoju muzičku karijeru započela kada je monetizacija (zarada od pregleda), već bila u punom jeku, izvesno je da je odlično unovčila svoje preglede, piše „Kurir". Ipak, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, na kojima je Cecina ćerka takođe prisutna i vrlo popularna, pa je do sada, svaki put kad bi joj se pojavila nova pesma, uvek bila u 100 najslušanijih u Srbiji.

Youtube screenshot
 

Sedam pesama, pola miliona!

Cena za milion strimova kreće se u proseku od 3.000 do 3.500 evra. Kao što se može videti na fotografiji sa jednog od tih striming servisa, Ražnatovićeva ima oko 16 miliona strimova za pet pesama („Savršen par", „Rane", „Gotovo", „Volim te" i „Izvini") ili skoro 150.000 redovnih slušalaca mesečno, što znači da je samo od njih zaradila 70.000 evra. Pored ovih, ona ima i još dve pesme - „Heroina" i „Promašena", koje su takođe, vrlo slušane.

Pored ove dve platforme, Anastasija je prisutna i na još nekoliko koje su kod nas daleko popularnije i slušanije, pa se prostom računicom dolazi do zaključka da je za malo više od tri godine karijere zaradila preko pola miliona evra, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo veće pevačke zvezde koje su decenijama na estradi. Ovo je svakako i mnogo veći uspeh ako se ima u vidu da Anastasija još nije ni počela da nastupa po klubovima.

Spotify screenshot
 

Ipak, ovde treba naglasiti i to da izvođač ne dobija kompletnu sumu od zarade na ovim platformama, pošto diskografska kuća ili izdavač uzima oko 40 odsto od zarade na pregledima. Ipak, kako je Anastasija „Ceca mjuzika", jasno je da je i ovde mlada zvezda u boljoj poziciji od svojih kolega. Naravno, podrazumeva se da se na ovu sumu plaća porez, jer sve ide preko zvaničnog računa, kao i da određeni procenat zarade ide i digitalnom distributeru, preko kog se muzika i plasira na određene servise.

Ceca od jedne pesme zaradila 750.000 evra!

Pre deset godina, Ceca Ražnatović je od samo jedne pesme zaradila čak 775.000 evra i to za samo četiri i po sata.

U pitanju je „Šteta za mene", koja je bila dugo najavljivana i potom postala veliki hit, a objavljena je u maju 2011. godine u saradnji sa Miligramom. Ovu pesmu su po ceni od 118 dinara tada skinula čak 774.334 fana i oboren je svaki rekord. Puštena je tačno u podne u prodaju na sajtu „Miligram mjuzika", a tek mesec dana kasnije CD na kojem se nalazila i ta pesma pušten je u prodaju.

Međutim, nije jedina kojoj je jedna pesma donela čitavo bogatstvo - Ana Nikolić je od pesme „Romale, romali" zaradila 300.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti