Ništa od „Beovizije": Olivera Kovačević detaljno objašnjava kako će Srbija birati evrovizijskog predstavnika!

09.10.2021

19:45

0

Autor: M. Gudžulić

„RTS takmičenje za pesmu Evrovizije" od sada će biti od presudnog značaja

Ništa od „Beovizije": Olivera Kovačević detaljno objašnjava kako će Srbija birati evrovizijskog predstavnika!
Olivera Kovačević ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Takmičenje za budućeg predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije" izgledaće potpuno drugačije! Naime, od sada, pevači koji će braniti boje naše zastave na čuvenom muzičkom takmičenju biraće se u okviru „RTS takmičenja za pesmu Evrovizije”, prema „Blicovim" saznanjima. Radio-televizija Srbije, inače, potvrdila je učešće na „Evrosongu“ u Italiji 2022. godine i, takođe, raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati našu zemlju, koji je, prema daljim navodima, otvoren do 1. decembra tekuće godine.

- Raspisan je konkurs. Do sada se prijavilo već 100 kompozicija, a do zatvaranja ima još manje od dva meseca. Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Plan je da se održi nekoliko polufinalnih večeri, a potom da bude finale, a sve će se uživo prenositi na RTS-u. Broj polufinalnih večeri zavisiće od broja kvalitetnih kompozicija, stoga mogu da budu dve, tri ili četiri večeri kada će gledaoci i stručni žiri imati prilike da biraju najboljeg predstavnika. Sve će se odgirati u studiju 8 Radio televizije Srbije. Imena članova žirija se za sada drže kao strogo čuvana tajna, a voditelji će biti dva žensko-muška para - ispričao je izvor blizak produkciji.

- Ono što je zanimljivo, takmičari će imati mogućnost za sceniski nastup, te da pesmu donesu kako vokalno tako i vizuelno. Domaćin gledaocima kraj malih ekrana biće voditelji Dragana Kosjerina, Filip Bulatović dok će Kristina Radenković i Stefan Popović gledaoce pozdravljati iz bekstejdža - dodao je, a sve to je ubrzo potvrdila glavna i odgovorna urednica zabavnog i sportskog programa RTS, Olivera Kovačević.

Olivera Kovačević ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Svi su dobrodošli da se prijave na RTS konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema Evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino neprdeviđene epidemijske mere nas mogu prisliti da na drugi način izvršimo izbor. Nadamo se da do toga neće doći - rekla je ona, pa istakla da je postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ 2022. godine definisan Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika navedeni u konkursu.

Žiri i publika odlučuju!

Sa druge strane, na to što su se pojedini pevači već sami okarakterisali kao predstavnici Srbije u Rimu, Olivera je izjavila:

- Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik Srbije i RTS-a na „Pesmi Evrovzije" u Rimu odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili u slučaju nemogućnosti održavanja takmičnja odlučivaće sam RTS.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike