Promena plana: Evrovizija 2022. se neće održati u Rimu!

08.10.2021

12:15

0

Otkriveno koji grad će biti domaćin velikog muzičkog takmičenja

Promena plana: Evrovizija 2022. se neće održati u Rimu!
profimedia-0612191160 - Copyright Profimedia

U maju ove godine u Roterdamu održano je prestižno evropsko muzičko takmičenje "Evrovizija" na kojoj je pobedu odnela italijanska grupa "Maneskin". Samim tim, sledeće godine će takmičenje biti održano u zemlji pobednika, a prvobitno je bilo objavljeno da će Rim biti grad domaćin. No, ta odluka zapravo nije bila konačna.

Profimedia
 

Tokom dana je saopšteno da je Torino pobedio u trci da bude domaćin 66. po redu izbora za pesmu Evrovizije. Osim ovog grada, još 16 drugih je konkurisalo, ali nisu uspeli da odnesu pobedu. Veliko finale biće održano 14 maja 2022. godine, dok su dva polufinala zakazana za 10. i 12. maj. 

Torino je, inače, treći italijanski grad koji će biti domaćin Evrovizije, nakon Napulja 1965. i Rima 1991. godine. Izvršni supervizor Martin Osterdahl dao je izjavu ovim povodom.

- Torino je savršen grad domaćin za 66. Evroviziju. Kao što smo mogli da vidimo tokom Zimskih Olimpijskih igara 2006 godine, arena "PalaOlimpico" ima sve mogućnosti da se održi jedan veliki događaj kao što je ovaj i veoma smo impresionirani entuzijazmom i posvećenošću grada Torina koji će poželeti dobrodošlicu fanovima sledećeg maja. Ovo će biti prva Evrovizija održana u Italiji u poslednjih 30 godina i za našim emiterom Rai, odlučni smo da napravimo specijalan događaj - izjavio je on.

Pixabay
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike