Došla sam u Njujork sa 35 dolara u džepu: Madona se na dodeli MTV nagrada prisetila teškog početka karijere

13.09.2021

12:04 >> 12:25

0

Autor: M. Mitić

Ikona popa otvorila je prestižni festival spektakularnim nastupom, a usput otvorila i dušu

Došla sam u Njujork sa 35 dolara u džepu: Madona se na dodeli MTV nagrada prisetila teškog početka karijere
Madona, Foto: Profimedia

Sinoć je u Bruklinu, u Njujorku, održana dodela MTV VMA nagrada, a spektakularan šou otvorila je pop ikona Madona.

Njen nastup otpočeo je kratkim video introm, u kome ona govori kako je došla u Njujork i otpočela karijeru, a sve to dolazeći na ovaj stejdž u žutom taksiju.

– Došla sam u Njujork bez ičega, sa 35 dolara u džepu i jednim cipelama za ples. Imala sam 19 godina i bila sam preplašena. Rekla sam taksisti da me odveze u centar dešavanja i stigli smo na Tajm skver. Ali to je bio tek početak i znala sam da ću jednog dana uz mnogo rada uspeti u Njujorku i celom svetu. Pre 40 godina još jedna velika stvar se pojavila u Njujorku, sa idejom da postane univerzalni muzički kanal i nazvali su ga MTV. Pronašli smo se i stvorili neraskidivu vezu, povezali smo se kroz muziku i stvorili potpuno novu umetničku formu – rekla je Madona u svom videu.

Na bini se potom pojavila sa kapom i visokim potpeticama, u bež mantilu koji je ubrzo skinula i ostala u prepoznatljivom seksi izdanju – crnom, kožnom trikou. Madona je zatim otpevala čuveni hit “Vogue” iz 1990. godine.

Madona, Foto: Profimedia

Ove godine obeležava se 40. godišnjica postojanja MTV-ja, a ujedno i Madona proslavlja 40 godina karijere.

Madona, Foto: Profimedia

Tokom svoje duge karijere Madona je sakupila 20 trofeja na dodeli VMA nagrada, počevši od 1986. godine kada je dobila nagradu „Video Vanguard“. Madona je takođe osvojila nagradu „Viever’s Choice“ 1989. za pesmu „Like a Praier“, a deceniju kasnije i prestižnu nagradu „Video godine“ za njen singl 1999. „Ray of Light“.

Madona, Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti