"Marina je umrla od tuge za sinom": Haris Džinović žali za prijateljicom, setio se svega kroz šta su prošli

22.09.2021

09:26 >> 09:07

0

Pevač je ispričao i u čemu je tekstopisac bila bolja od njega, ali i koju pesmu mu je prvu napisala

"Marina je umrla od tuge za sinom": Haris Džinović žali za prijateljicom, setio se svega kroz šta su prošli
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Marina Tucaković preminula je u nedelju, 19. septembra u 67. godini, a iza sebe je ostavila supruga Aleksandra Futu Radulovića i sina Milana Laću Radulovića. Poznato je da je čuvena hitmejkerka najveću životnu bol doživela kada joj je preminuo sin Miloš pre 13 godina. Njen veliki prijatelj Haris Džinović siguran je da je ona umrla od tuge za njim.

pročitajte još

– Marina je bila majka, a majke umiru od tuge za decom. Ne postoji jača ljubav od te. Samo Marina zna kako joj je bilo kada je videla sina koji ne diše, a imao je samo 24 godine. Ona je žena koja je prerano ostala bez deteta i ta bol ju je postepeno uništavala. Miloševa smrt obeležila je njen život, ali je tu bol nosila dostojanstveno. Uvek je bila vedra i nasmejana, veliki zaje*ant. Ma koliko patila, to nije pokazivala. Bila je žena puna duha. Mi smo bili i kućni prijatelji, pa smo često kuvali zajedno. Moram da priznam da je bila bolja kuvarica od mene – ispričao je Haris.

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

On je za “Hit Informer” priznao da je ponosan što je imao čast da sarađuje sa ženom koja je napisala više od 6.000 pesama i koja je radila sa svim velikim zvezdama.

– Ona je bila genije u poslu. Nije bilo bolje od nje niti će biti. Umela je da napiše tekst za svaku vrstu muzike. Bila je čudo! Marina je mogla da bude broj jedan u Evropi i svetu, samo da je taj svet upoznao njen talenat. Na teritoriji bivše Jugoslavije je bez konkurencije bila broj jedan – kaže pevač za “Hit Informer”, koji je sa Marinom započeo saradnju 1986. godine, a ubrzo su postali prijatelji:

– ‘Ostariću, neću znati’ je prva pesma koju mi je napisala. Tada smo počeli prijateljstvo i družili smo se do poslednjeg momenta, dok nije sirota umrla.

Njih dvoje su bili i deo žirija muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde”, a Haris je istakao da mu je čast što je bio sa njom na tom mestu, te otkrio da se nikada nije žalila, već uvek pričala šta je novo kupila od odeće i obuće i da je obožavala šoping.

Haris Džinović, Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Još uvek nije poznato vreme i mesto sahrane Marine Tucaković, a porodica se dan posle njene smrti oglasila i zamolila da njen ispraćaj bude obavljen samo u krugu najbližih, te da će posle 40 dana organizovati komemoraciju za sve ljubitelje njenog lika i dela.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike