Četvrta godina od smrti Mikija Jevremovića, ćerka Jelena u suzama: Samo da mu glas čujem, mnogo mi nedostaje

13.01.2021

18:35 >> 19:32

0

Autor: B. D.

Jelena Jevremović, naslednica našeg legendarnog pevača je danas povodom godišnjice smrti oca posetila njegov grob

Četvrta godina od smrti Mikija Jevremovića, ćerka Jelena u suzama: Samo da mu glas čujem, mnogo mi nedostaje
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Danas su se navršile četiri godine od smrti čuvenog pevača Mikija Jevremovića koji je preminuo u 75. godini od posledica moždanog udara. Pevačeva ćerka Jelena Jevremović je posetila očev grob, odnela bele ruže, a potom priznala da ni posle četiri godine bol za ocem ne jenjava.

Povodom četvrte godišnjice od smrti legendarnog pevača, kontaktirali smo njegovu ćerku Jelenu koja je vidno potresena, kroz suze progovorila o svemu što ju je otac naučio, po čemu će ga pamtiti, ali i kako obeležava ovaj dan.

– Nikada nemam plan kada su ovakve stvari u pitanju i prosto sam to i nasledila od svog oca da se uvek vodim osećajem i da po osećaju živim. Jako sam potresena, nisam tužna zato što imam dodatne probleme, već naprotiv, konačno je došlo to jato belih ptica koje se nadvilo na moje nebo. Moj tata je uvek govorio: „Sreća i nesreća idu u jatima”. Sada je sve u redu. Meni ne treba da bude godišnjica ocu da bih se setila njega, pustila suzu za njim ili njegovu pesmu. Svaki dan mi je obeležen njime i nedostaje mi svake sekunde mog života. Hvala dragom Bogu što su iza njega ostale te prelepe pesme da mu glas čujem. Izvinite, mnogo mi nedostaje – rekla je kroz suze Jelena za 24sedam.

Pevačeva ćerka je potom napravila pauzu u odgovaranjima, kako bi došla sebi, jer su je obuzele emocije, a onda nastavila i opisala nam kako danas doživljava njegovu karijeru.

– Koliko god da sam volela i krišom slušala njegove ploče u crveno-beloj na Banovom brdu, toliko nisam bila svesna njegove veličine, jer je on sam po sebi bio prirodan i normalan čovek, spontan, prepun ljubavi, iskrenosti i tako sam sa njim rasla. Tek kada sam pregledala njegovu monografiju, kada sam pročitala impozantne podatke, da je dobijao prve nagrade na preko 100 festivala, preko 500 snimljenih pesama, pevač Sovjetskog saveza u to vreme, tek sam tada bila svesna njegove veličine. Pored Mikija sam upoznala i velikane, ljude koji su bili vrhovni poglavari, uličare, ljude koji nisu imali svoj dom i on me je naučio da ih ne delim ni po čemu, osim samo na one dobre i loše. Sada u svom dijapazonu prijateljstva imam razne ljude. Mnogo toga dobrog i pametnog sam naučila. Mnogo mi nedostaje da mi daje te besplatne lekcije i da primam tu beskrajnu ljubav koju pruža.

Pročitajte još
Za sam kraj intervjua Jelena nam je otkrila da ne prođe ni trenutak, a da ne pomisli na svog oca.

–  Kada god otvorim oči u šta god da pogledam, da li je to gitara, muzika koju slušam, jelo koje sam spremila tog dana, setim ga se. Vic koji i dan danas prepričavam, iako je star, ma sve me na njega seća. Vazduh koji dišem, energija koja protiče kroz moje vene. On je konstantno u mojim mislima, ima rezervisano mesto u mom srcu i glavi i konstantno radi jednom prirodnom i lepom energijom i nikada se ne gasi. Što više vreme prolazi, on mi fali sve jače i svesna sve više da sam blagoslova što mi je taj Miki bio tata – ispričala je Jelena Jevremović, ćerka preminulog pevača za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike