"Bila sam u agoniji, operacija je trajala šest sati!" Jelena Jevremović se oglasila iz bolničke postelje

13.12.2021

14:33

0

Pevačica je otkrila sa kakvim problemom se suočila, te savetovala žene da vode računa o svom zdravlju

"Bila sam u agoniji, operacija je trajala šest sati!" Jelena Jevremović se oglasila iz bolničke postelje
jelena jevremovic - Copyright Instagram printscreen/ jevremoviceva

Jelena Jevremović, pevačica i ćerka muzičke legende Mikija Jevremovića, otkrila je javnosti da se izborila sa zdravstvenim problemom. Kako je objasnila, ona je otišla kod doktora na konsultacije povodom estetske korekcije grudi, da bi saznala da na levoj dojci ima promenu.

Jelena je otkrila da je operacija trajala šest sati, te pozvala sve žene da vode računa o zdravlju.

- Ovo nije poruka samosažaljenja, niti patetike. Ovo je iskrena molba i apel na sve devojke i žene, naročito na one koje se osećaju zdravo i u skladu sa tim žive, bezbrižno, kao što sam ja - počela je Jelena, pa nastavila:

- Molim vas, ne zapostavljajte vaše grudi! Nismo ni svesne koliko je opaka i podmukla bolest tumor dojke. Tiho dođe, tiho se širi, i u jednom danu nas obriše kao gumicom. Nismo rođene naučene, nije dovoljno da "pipamo" grudi i laički tvrdimo kako je tu sve u redu. Nismo stručne, ne znamo, zato moramo ići redovno na ultrazvuk dojki (na 6 meseci), kao i na mamografiju (od 40. godine na svakih 18 meseci). Rokovi za redovne preglede su se smanjili, jer obolelih, naročito mladih žena, je sve više! Otišla sam na konsultaciju o estetskoj korekciji grudi i saznala da imam promenu na levoj dojci. Na sreću, uz fantastičan tim doktora, na čelu sa Igorom Georgijevim, Markom Jevrićem i mojim nasmejanim suncem sa crvenim karminom Aleksandrom Stanković, kao i uz sjajno osoblje bolnice, nakon skoro 6 sati na operacionom stolu i nimalo jednostavne operacije, sve je, hvala Bogu, prošlo dobro. Danima pre zahvata bila sam u agoniji, plašeći se da je karcinom maligan, brinući i neprestano razmišljajući o deci i svima onima, koje kada legnem na operacioni sto, ostavljam iza sebe... Hrabra sam, maltene neustrašiva, nikada se nisam predala... Ali kada su ti životni konci istrgnuti iz ruku i nemaš kontrolu, osetiš se u momentu bespomoćno i slabo. Nema ništa gore i strašnije od toga. Zato, ako češće uradimo makar malo za nas same, to je mnogo! Ne zamerite na ovom postu jednom emotivcu i nepopravljivom optimisti, ali morala sam da pokušam da dignem svest sličnima sebi, pa neka me makar jedna dama danas posluša, biće to prava stvar. Promenila sam se i opametila, posle ovog iskustva baš ništa neću shvatati olako i paziću više na svoje zdravlje. To što brinemo o sebi nije sebično. Naprotiv, time dokazujemo da mislimo na naše bližnje i volimo ih, jer da bismo bili dobri njima, moramo prvo biti dobri sebi samima. Neka ste mi svi zdravi i srećni, i budite blagosloveni i zahvalni na svakom budućem danu. Srećni praznici - napisala je Jelena na svom nalogu na Instagramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike