Josipa Lisac je dobila tužbu posle inauguracije hrvatskog predsednika, a sada je ocenila Lejdi Gagu: Izvela je to prosečno!

21.01.2021

14:14

0

Pevačica smatra da je i njena strana koleginica improvizovala na ceremoniji, baš kao i ona kada je Zoran Milanović preuzimao dužnost

Josipa Lisac je dobila tužbu posle inauguracije hrvatskog predsednika, a sada je ocenila Lejdi Gagu: Izvela je to prosečno!
Copyright Printscreen/Youtube/Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Inauguracija Džoa Bajdena propraćena je juče, 20. januara, nastupom Lejdi Gage i Dženifer Lopez, čije su pevačke moći i modne kombinacije odmah ocenjivane. Među prvima je svoj sud dala, ni manje ni više, nego Josipa Lisac, koja je prošle godine u februaru pozvana na inauguraciju hrvatskog predsedniak Zorana Milanovića, a kasnije se našla u centru skandala.

Naime, bura koja je u javnosti nastala nakon njene interpretacije himne “Lijepa naša domovino” nije se stišavala, te je protiv nje podneta čak i krivična prijava. Protiv Josipe je tužbu podneo izvesni pravnik Boško Županović, tvrdeći da je izvodeći himnu “koristila izrugljive artikulacije i tonalitete”.

– To je možda za neke performanse, ali ne za inauguraciju. Himna se tako ne izvodi, himna nikada tako ne bi smela da se izvodi. To je izrugljivo – izjavio je tada Županović za Indeks. I dok su je pojedinci branili, jer “uvek tako izvodi sve pesme”, drugi su je osuđivali, a Lisac je rekla:
– Nekima se neće svideti, ali to je sloboda. Treba voleti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voleti sebe i sve oko sebe – poručila je.

Pevačica je sada komentarisala nastup svetske zvezde na inauguraciji američkog predsednika, te smatra da ima mnogo sličnosti s njom, ali ne deluje previše zadovoljno.

pročitajte još

– Gaga je bila odevena u crveno-crveno, isto kao i ja. Ja sam još imala crveni šešir i zbog toga sam bila podložna kritikama ljudi koji možda to ne razumeju. Moram vam reći da je Lejdi Gaga u svojoj interpretaciji isto dodala improvizaciju van teme – rekla je Josipa za Večernji list, pa objasnila dalje:

– Nije Lejdi Gaga tako strašna pevačica. Izvela je to prosečno. Mislim da je Bijonse to izvela mnogo bolje i senzibilnije na Obaminoj inauguraciji, onako više kao ona. Meni je jedna od najlepše izvedenih himni ona od Marvina Geja 1983. godine, a unazad poslednjih godina, takođe, bilo je dobrih verzija – smatra Josipa.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike