Suđenje Halidu Muslimoviću zbog prebijanja ljubavnice je završeno: Sve je bio pokušaj omalovažavanja mog imena, čist sam kao suza!

28.02.2021

17:19 >> 00:12

0

Presuda će naknadno biti izrečena

Suđenje Halidu Muslimoviću zbog prebijanja ljubavnice je završeno: Sve je bio pokušaj omalovažavanja mog imena, čist sam kao suza!
Copyright Halid Muslimović Printscreen ,,Glamur"

Suđenje pevaču Halidu Muslimoviću u banjalučkom Osnovnom sudu, po optužnici za prebijanje nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna, zavšreno je danas, piše „Avaz”, a presuda će naknadno biti izrečena. Prema daljim navodima medija, na današnjem ročištu trebalo je da se sasluša veštak medicinske struke, kojeg je predložila odbrana, ali se on nije pojavio u sudnici.

Muslimovićev branilac, advokat Milenko Tomić, rekao je da veštak nije mogao da dođe jer ima zakazanu odbukciju. Ostao je kod predloga za saslušanje veštaka, a tužilac Igor Cimeša je konstatovao da mu to liči na odugovlačenje postupka. S ovim tvrdnjama saglasan je i sudija Zoran Milojica i odbio je predlog odbrane, pojašnjavajući da su imali dovoljno vremena, te da su u četiri navrata mogli da dovedu veštaka, što nisu učinili.

Budući da nije bilo predloga za izvođenje novih dokaza, glavni pretres je završen.

Milojica je pozvao stranke da pređu na završnu reč, ali je Muslimovićev branilac zatražio odgodu, jer na to nije bio spreman. Sud je to prihvatio i postupak je tako odložen.

– Čist sam kao suza, tu su bile neke nadobudne radnje. To je sve pokušaj omalovažavanja mog imena, udar na moju karijeru, ali o tome ćemo kada sve ovo prođe – kazao je „Avazu” Muslimović, ne skrivajući svoj optimizam pošto je otkrio i da je Tužilaštvo BiH još u novembru 2020. obustavilo istragu protiv njega, zbog sumnje da je počinio prevaru pranje novca.

Prijava se, takođe, vezala za ime Sonje Bašić, koja ga je ranije optužila da joj je na prevaru uzeo 400.000 dolara.

– To je još jedan korak od tih napada na moje ime i na moju karijeru. Davno sam dobio obaveštenje da je SIPA prekinula istragu, ali nisam želeo da se „provlačim” po medijima. Ovo se sve radi jer nisam hteo da ulazim u neke prljave poslove. Nisam hteo da se uvlačim u neke ljubavne životne priče i ovo je sad bumerang. U svemu čist sto posto – tvrdi Muslimović.

Podsetimo, Halida Muslimovića optužnica tereti za nanošenje telesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti. U njoj se navodi da je 27. jula 2018. godine, na putu ka Banja Luci u autu navodno verbalno i fizički napao Sonju Bašić, s kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio vozilo i za kosu je izvukao sa mesta suvozača i bacio na beton, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banja Luke, udarivši je više puta. Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji, navodno je zapretio rečima: „Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike