Karleuša o „Dari iz Jasenovca": Pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja, a i kako bi... (FOTO)

21.02.2021

18:52 >> 19:43

0

Pop diva je odgovorila na poruke mnogih, pa dala svoje mišljenje o ratnom filmu Predraga Antonijevića, koji se još nije prikazivao u bioskopima

Karleuša o „Dari iz Jasenovca": Pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja, a i kako bi... (FOTO)
Copyright Jelena Karleuša ATAImahes/M. M.

Posle ekskluzivne televizijske premijere filma „Dara iz Jasenovca“, brojne poznate ličnosti dale su javno svoj sud, pa tako i pevačica Jelena Karleuša koja se na ovu temu oglasila na društvenoj mreži Instagram i ostavila opširnu poruku. Ovom prilikom, ona je istakla da smatra da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja, kako takav film zapravo i nije moguće snimiti. „Dara iz Jasenovca” je, po njenom mišljenju, „samo delimično pokazao realnost monstruoznih zločina psihopata nad nedužnim narodom, u kom ni najmanje nisu bila pošteđena deca”, ali da „ovakvi istorijski događaji koji nisu bili ni tako davno, ne treba u nama da stvaraju mržnju i podelu”.

Pročitajte još:

Jelena ističe, naime, da „dobre ljude svih nacionalnosti i veroispovesti ovakvi crni momenti novije istorije treba da učvrste u nastojanju da se takva nezamisliva zverstva nikada ne ponove.”

– Dobila sam puno poruka od ljudi koji žele da iskažem mišljenje na temu filma „Dara iz Jasenovca”. Kao neko ko je mnogo čitao i gledao na tu temu, pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja Srba, Jevreja i Roma u logorima tadašnje NDH, saveznika fašističke Nemačke, za vreme Drugog svetskog rata. Ali jednostavno to jedan film nije mogao da dočara. Nije moguće napraviti takav film… Uostalom postoje pravi snimci, postoje prave slike, postoji istorijska dokumentacija, istorijske činjenice… A postoji i Jasenovac, nije daleko. Ima i memorijalni centar u kome se može sve to videti. U krajnjem slučaju, postoji i „Google”. Dovoljno je ukucati u pretraživač reči poput logor, Jasenovac, logor Stara Gradiška, logor Jastrebarsko… Izvolite pogledajte. (Ali vas upozoravam na ono što će vaše oči videti) Pošteno je reći i to da se i tada kao i sada pošten svet u Hrvatskoj takvih zločina stideo i takve je zločine osudio. Mnogi zločinci su nakon rata uhvaćeni i pogubljeni upravo u Hrvatskoj. Znači, film je samo delimično pokazao realnost monstruoznih zločina psihopata nad nedužnim narodom, u kom ni najmanje nisu bila pošteđena deca. Ovakvi istorijski događaji koji nisu bili ni tako davno, ne treba u nama da stvaraju mržnju i podelu. Naprotiv, dobre ljude svih nacionalnosti i veroispovesti ovakvi crni momenti novije istorije treba da učvrste u nastojanju da se takva nezamisliva zverstva nikada ne ponove – napisala je pevačica.

Jelena Karleuša Instagram screenshot

– Zapamtite, zločinci, monstrumi, sadisti i psihopate nikada ne smeju da nose nacionalno obeležje jedne zemlje, to ne bi bilo fer prema dobrim ljudima u čije ime sigurno nisu ubijali – zaključila je Jelena Karleuša.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike