Andrija Kuzmanović za 24sedam o „Dari iz Jasenovca“: Ovo neka nam bude za nauk da iskoristimo svoju patnju i ne ratujemo više nikad

22.02.2021

09:14 >> 07:33

0

Autor: Dejan Ćirić

U umetnosti postoji samo jedan jezik, a to je istina., ističe glumac

Andrija Kuzmanović za 24sedam o „Dari iz Jasenovca“: Ovo neka nam bude za nauk da iskoristimo svoju patnju i ne ratujemo više nikad
Copyright Andrija Kuzmanović / Promo / Miša Obradović

Film „Dara iz Jasenovca“ koji tokom poslednjih meseci izaziva gotovo svakodnevne kako negativne, tako i pozitivne polemike i kritike, ne samo u regionu, već i u svetu, sinoć je premijerno prikazan na RTS-u. Producenti su se odlučili na takav neuobičajen korak, pre zvanične distribucije u bioskopima, ne bi li se konačno saznala istina o ovom filmu. „Dara“ je izazvala burne i vrlo emotivne komentare na društvenim mrežama nakon ekskluzivne televizijske premijere, a film će svoj bioskopski život u Srbiji započeti 22. aprila, kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Promo/Dara iz Jasenovca

Popularni glumac Andrija Kuzmanović je za naš portal preneo svoje utiske o ovom ostvarenju, ističući da iz ovog filma svi možemo mnogo da naučimo.

– Mnogo mi je žao što trenutno ne živimo u nekim boljim vremenima, pa da možemo za film „Dara iz Jasenovca“ da kažemo da je težak, jer kad živiš u teškim vremenima za svoju zemlju i gledaš težak film, to se onda anulira.

Pročitajte još

Ja sam Srbin i Srbiju volim skoro kao svoju majku Jelenu. Ovo neka nam bude za nauk da svoju patnju iskoristimo i ne ratujemo više nikad, ali nikad, pogotovo ne sa zemljama koje govore skoro isti jezik kao i mi. U umetnosti postoji samo jedan jezik, a to je istina. To želim i svim mojim sunarodnicima – rekao je Kuzmanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike