Ratne godine odvele su je daleko: Gde je sada i šta radi prva pevačica grupe „Magazin"?

28.02.2021

20:49 >> 20:14

0

Ljiljana Nikolovska preselila se devedesetih, pošto je snimila i objavila svoj debi solo album pod nazivom Let

Ratne godine odvele su je daleko: Gde je sada i šta radi prva pevačica grupe „Magazin"?
Copyright Ljiljana Nikolovska „Tri tačke" screenshot

Prva pevačica grupe „Magazin”, Ljiljana Nikolovska, rođena je Splićanka. Njeni roditelji, Vera i Boro, su poreklom iz Makedonije, a nekada jedna od omiljenih, talentovanih lepotica otišla je u Kaliforniju, za boljim životom.

U „Magazinu” je bila u periodu od 1983. do 1990. godine i zajedno su snimili ukupno sedam albuma. Pesme u njenom izvođenju se pojavljuju i na brojnim kompilacijskikm albumima. Fanovi je i danas rado pamte po pesmama „Tamara”, „Kokolo”, „Piši mi”, „Ti si želja mog života”, „Tri sam ti zime šaptala ime” i mnogim drugim, navodi „Kurir”. Iz Hrvatske i Jugoslavije, pak, otišla je početkom ratnih 1990, a danas živi u San Pedru.

Ljiljana je 1996. godine je za Kroacija Rekords snimila svoj debi solo album „Let”.

O danima kada je krenula u „beli svet” svojevremeno je rekla:

– Čak i kad sam otišla, 1989, meni su prve tri godine koferi bili spakovani, „ready to go” za doći kući, međutim sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, svoga supruga i postala sam i mama tamo.

Sa druge strane, kad se priseća vremena s „Magazinom”, osećanja su i te kako lepa.

Podsetimo, pop grupa iz Splita osnovana je sedamdesetih, kao „Dalmatinski magazin”. Pored Ljiljane, pevale su i Danijela Martinović, Jelena Rozga, te Ivana Kovač.

– Publika mi uvek nedostaje kao i dragi ljudi s posla – prokomentarisala je Ljiljana, koja sada živi mirno, staloženo, ima veliki vrt, kao i životinje.

Na društvenoj mreži Fejsbuk posebno je aktivna, a unazad neko vreme, navodi se, vredno radi i snima nove pesme, koje čekaju prve reakcije prijatelja i saradnika.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike