Dajana je pokrenula tračeve o kraljevskoj porodici? Bašir „pere ime", dve decenije od intervjua s princezom!

21.03.2021

09:27

0

Razgovor sa Spenserovom prikazan je javnosti 1995. godine, ali je i danas veoma aktuelan, posebno otkako se zbog Megan i Harija podigla kraljevska prašina

Dajana je pokrenula tračeve o kraljevskoj porodici? Bašir „pere ime", dve decenije od intervjua s princezom!
Copyright Princeza Dajana Profimedia

Ovih dana, u britanskim medijima kruže priče kako se novinar Martin Bašir brani, navodeći da je princeza Dajana u stvari kriva za sve bizarne priče koje se pričaju o kraljevskoj porodici i sada. U pitanju su izvesna dokumenta iz interne istrage koju trenutno vodi BBC nad Baširom, optužujući ga da se koristio nedozvoljenim metodama, pa i obmanama članova kraljevske porodice, da bi nagovorio princezu na čuveni intervju.

Princeza Dajana i Martin Bašir Profimedia

Dajanina reč o prevari koja je navodno trajala od samog početka njenog braka sa princom Čarlsom (sa Kamilom Parker Bouls) tokom razgovora koji je javnosti prikazan još 1995. godine i te kako je odjeknula, ali to nije bilo jedino što je zaintrigiralo brojnu publiku. Ovaj razgovor je ponovo postao aktuelan jer se saznalo da je Bašir falsifikovao dokumenta kojima je uveravao Dajanu da ga pusti u palatu i „otvori dušu pred kamerama”, prenosi „Mirror”.

Pročitajte još:

Na ovu temu, oglasio se i Dajanin brat, grof Spenser, koji je pokazao beleške koje je pisao tokom sastanka sa Baširom i Dajanom, pre tog intervjua.

On tvrdi da je Bašir došao sa nizom lažnih informacija o kraljevskoj porodici i među njima je – da kraljica Elizabeta II ima srčane probleme, da se njen sin Edvard leči od AIDS-a, kao i sulude Baširove informacije o tome kako Čarles vara Dajanu sa dadiljom i da je, tada 13-godišnjem Vilijamu, poklonio ručni sat u kom je bila montirana skrivena kamera…

Iako se pričalo da će istragu provesti i Skotland Jard, njihov portparol je to negirao, a Martin Bašir ovih dana nije želeo da se oglasi o tome da li je optužio pokojnu princezu za laži kojima se sam poslužio.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike