Le Čić! Usred drame posle optužbi, glumac se našao i na tapetu korisnika društvenih mreža, pa im se pridružio! (FOTO)

29.03.2021

19:03 >> 07:02

0

Dok pažljivo sluša glavne aktere slučaja, od kojih svako iznosi svoju istinu, javnost koristi internet kao izduvni ventil

Le Čić! Usred drame posle optužbi, glumac se našao i na tapetu korisnika društvenih mreža, pa im se pridružio! (FOTO)
Copyright Branislav Lečić ATAImages/Antonio Ahel

Danijela Štajnfeld nedavno je javno istakla da ju je Branislav Lečić silovao. Mlada glumica posle dužeg vremena ćutanja na tu temu, posebno kada je ime napasnika u pitanju, detaljno je progovorila o čitavom slučaju, a onda i podelila javnost na one koji joj veruju i one koji ne, čega se jedno vreme najviše i bojala da će se desiti.

– Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine – započela je bila svoju ispovest za „Insajder” glumica, tvrdeći da joj je dugi niz godina bio potreban da bi o svemu mogla da progovori detaljno i na sav glas: Ne bih nikad mogla ni da sanjam, da ste mi rekli pre godinu ili dve dana, da ću da sedim u razgovoru sa vama i da govorim na ovu temu. Ja bih rekla to se nikada neće desiti. Ja sam morala da zacelim, morala sam da nađem snagu i hrabrost da se suočim sa činjenicom da ću da progovorim javno.

Tom prilikom, objasnila je i kako je patila od posttraumatskog stresnog poremećaja, zbog svega što ju je snašlo.

Pročitajte još:

– Lečila sam se od posttraumatskog stresnog poremećaja oko dve godine. U to vreme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osećam sigurno na puno mesta. Bila sam uglavnom zatvorena, ako bih trebala da idem na audicije i na tom mestu bi bio neko ko bi me podsetio na njega počela bi mi teškoća sa disanjem i onda sam izlazila iz tih soba. To je mučno, kada gledate sebe i svu svoju snagu i samopouzdanje, normalno funkcionisanje ste izgubili. Od tga sam se lečila sa raznim lekarima i institucijama sa psihijatrima i psihoterapeutima. U jednom momentu sam bila u stvari predmet istraživanja posttraumatskog stresa na Kolumbijskom institutu. To jeste dokaz da se zlostavljnje i atak desio, može da se meri funkcionisanje mozga u stvari. Jako lako može da se dijagnostikuje koje su posledice traume. Kad budete zlostavljani ne postoji šansa da nemate posledice traume. To je jedan od najgorih napada koje čovek može da preživi – pričala je Danijela.

Sa druge strane, glumac negira čitavu priču, ali takođe ukazujući na ozbiljnost optužbi. Branislav Lečić bio je saslušavan sedam i po sati u zgradi policije u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, akonto istih. Prema njegovim rečima, prošao je i poligraf, a u svom šesnaestominutnom obraćanju javnosti, za kojim je otišao u tužilaštvo – i dalje je sve negirao.

Pročitajte još:

– Ovo je ozbiljna optužba, ovo je nešto što je zločin. Uvek sam duboko i mislio i znao i verovao da je silovanje možda i veći zločin od ubistva. Ja baš takav utisak imam, da sam optužen za ubistvo. Silovati neku osobu, to znači ubiti u njoj i fizičko i duhovno. Ne može se živeti, a biti mrtav, zato što si povređen i oštećen. Ali priznaćete, u celoj toj priči mora da postoji i ona druga strana. Jer i ja sam čovek. I ja imam takođe dušu. A ja isto mislim da je silovanje ne samo telesno silovanje, nego i duševno. Da li možete da poverujete da postoji i moja duša i moja žena u meni i da ona može biti silovana, što se upravo i dešava – rekao je Lečić, između ostalog.

Za sve vreme koliko čitava drama traje i pored poznatih ličnosti koje su i zauzimale strane, publika se sa istim žarom oglašavala – na društvenim mrežama. Šok koji su iskazivali, međutim, doživeo je neobičnu ekspanziju – u crni humor, u duhu našeg naroda koji i kada je najteže pronalazi način da se nasmeje, ne bi li lakše pregrmeo teskobu. Tako je ime poznatog glumca postalo i haštag u okviru kog se svaki čas objavljuju fotografije, montaže, koje karikiraju reči i postupke koji ujedno i potresaju Srbiju. Posebna pažnja nekoliko dana bila je posvećena „Lekinim ,da”.

– Da li je ovo samo meni smešno? Da? Ne? – upitala se jedna tviterašica, objavivši fotografiju naočigled brenda parfema „koji odgovara slučaju”.

Branislav Lečić Instagram screenshot

Branislav Lečić Instagram screenshot

U jednom trenutku, pak, slučaj Mike Aleksića „osvanuo” je na Instagramu povezan sa ovime. Ozloglašeni učitelj naizgled je poručio Lečiću da „nije sam”, na šta je malo ko na društvenim mrežama ostao imun.

Montaža je naišla kako na burne reakcije, tako i na podsmeh.

Mika Aleksić Instagram screenshot

Branislav Lečić Twitter screenshot

Crtani lik Pepe le Tvora podigao je posebnu prašinu. Njegovo ponašanje, naime, poistovećeno je sa i dalje nedokazanim sek*ualnim uznemiravanjem od strane Branislava, koji je ubrzo zatim posato i „Le Čić”, u okviru Instagram storija jednog korisnika pomenute društvene mreže.

Ono što je posebno ostavilo traga je što se i sam glumac „povinovao trendu”, pa pred saslušanje objavio strip u kom je nacrtan on koji pita: „I, šta sad?”

– Sad će da te izbace iz svih filmova i serija – odgovara mu na to crtani lik, a glumac je sve to objavio uz emotikone smeha do suza i snage.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike