Lidija Vukićević šokira: Leka nije manijak, Danijela se nećkala! Zašto mene niko nije silovao?! A Mirjana Karanović treba da ćuti!

03.04.2021

11:46 >> 13:13

0

Glumica je oštro kritikovala kolege zbog osude Branislava, naglašavajući da će ga ona uvek podržavati

Lidija Vukićević šokira: Leka nije manijak, Danijela se nećkala! Zašto mene niko nije silovao?! A Mirjana Karanović treba da ćuti!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Ni posle više od deset dana skandal koji se desio u slučaju Branislava Lečića i Danijele Štajnfeld ne jenjava, nakon što ga je glumica optužila za silovanje, pa su i njihove kolege iz različitih razloga šokirane ovim slučajem.

Iako afera još nije dobila sudski epilog, Lidija Vukićević jedna je od onih glumica koja je stala na stranu Lečića. Ona je govorila o navodnom zlostavljanju koje je Štajnfeldova doživela, ali i o Mirjani Karanović koju je otro osudila, poručujući joj da joj je bolje da ćuti.

– Lečić je divan kolega, divan čovek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta. Tada smo se družili, a on je bio već poznat glumac. O njemu imam samo najlepše reči. Što se tiče aktuelnog slučaja, a to da je Leka silovao tu glumicu, nema pljeska bez druge ruke. Ja tako gledam. A ono što me dodatno revoltira jeste površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te Danijele Štajnfeld. Oni donose sud pre suđenja. Kakve su to kolege. Kakvi su to površni ljudi. Oni se bave poslom koji traži da budu sadržajni, a oni su površni, oni sude. Oni ne pripadaju više ljudima nego hordi koja kamenuje i anatemiše. Ja to ne razumem. Duboko sam razočarana u te ljude, koji neće da igraju s Lekom. Pa da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram s njima kad znam kakvi su ljudi – rekla je Lidija za Svet i najviše osudila Karanovićku, a zatim i Miloša Bikovića i ostale koji su odbili da igraju sa Lečićem.

Stefan Tomasević/ATAImages

– Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi. Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo s njom kada je igrala u filmu gde Srbi siluju i pljuje se po našem narodu. Po toj logici, i ona nije moralna kad se sad svi na moral pozivaju. To što su Mirjana, Biković, Radonjić i drugi potegli da neće da igraju sa Branislavom je sramno do krajnjih granica. On je jedan veliki glumac i mogu samo da ga gledaju i da mu se dive – smatra Lidija.

Danijela Štajnfeld/ Instagram, printscreen/ danijelastajnfeld

Glumica se izričito drži stava da Branislav nije silovao Danijelu, te da se, prema njenom mišljenju, Štajnfeldova nećkala i nije imala jasan stav šta želi, a šta ne.
– Leka nije manijak. On je zgodan frajer kojem to apsolutno nije potrebno. Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje. I ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica verovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila. Šta znači da je govorila: “Ne, ne.” Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak, pa da je napastvuje. I to otkriva posle devet godina. I baš sada izlazi taj neki film – kaže Vukićevićeva. Ona dodaje da je susret sa Lečićem imala skoro.

ATAImages/ Antonio Ahel

pročitajte još

– Skoro sam igrala sa Lekom i uvek ću igrati s njim. Znam ga odlično. Ima apsolutnu moju podršku. Ono što se desilo Mileni je druga priča. Ona je bila dete, u toj školi, druge su okolnosti i svakako to ne bih poredila sa ovom pričom. Lekina situacija je mnogo jasnija.

Lidija Vukićević je komentarisala i Bikovića, kao mlađeg kolegu koji je izneo stav u slučaju Lečić-Štajnfeld.

– Postupci Miloša Bikovića su veoma loši. Nedavno je rekao da čoveka čini ono što je on iznutra, a ne spolja, pa mi zato nije jasno zašto onda donosi sud pre suđenja? Ne može da okrivljuje i etiketira nekoga bez ijednog dokaza. Valjda smo pravna država i postoje organi koji će da se bave slučajem “Lečić-Štajnfeld”. Nerazumljivo mi je da on kaže da ne želi više da igra s Lekom, a mi još ne znamo ništa o tom silovanju. Lečić je jedan divan čovek i kolega – rekla je ona za Srpski telegraf.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike