Počinju svirke, a njega više nema! Bora Čorba otkrio ko će biti novi basista: Miša nas hrabri odozgo

07.06.2021

09:15 >> 16:13

0

Frontmen popularnog benda živi već nekoliko godina sa suprugom u Sloveniji, ali zbog situacije sa kovidom-19 nije mogao da putuje. Sada je u razgovoru za 24se

Počinju svirke, a njega više nema! Bora Čorba otkrio ko će biti novi basista: Miša nas hrabri odozgo
ATA Images

Bora Đorđević presrećan je jer je došao iz Slovenije u Beograd posle godinu i po dana otkakao je počela pandemija koronavirusa, ali sada ima najteži zadatak u karijeri – da snimi nove pesme bez svog prijatelja i kolege Miše Aleksića.

Obaveze mu trenutno nisu dozvolile da se zadrži duže u Srbiji, u koju nije mogao da dočeka da dođe. Frontmen “Riblje čorbe” zbog toga je često izražavao nezadovoljstvo, a sada kao i većina muzičara polako nastavlja tamo gde je i stao pre korone – u muzičkom studiju i na bini. On je samo za 24sedam ispričao kako se oseća, ali i ko će zameniti Mišu.

ATA Images/Antonio Ahel

– Bio sam na kratko u Beogradu, na nekoliko sati. Došao sam privatno i otpevao nekoliko pesama za novi album “Riblje čorbe”. Dolazim ponovo uoči koncerta na Arsenal festivalu u Kragujevcu, na nekoliko proba i nastup – rekao nam je Bora kratko, dodajući da zna da bi njegov nekadašnji saradnik voleo da svi nastave svojim putem, pa i sam bend kome je izuzetno značio, te otkrio ko će g zameniti.

– Sigurni smo da bi i sam Miša želeo da nastavimo i da nas hrabri odozgo. Da nam je užasno teško bez njega, jeste. Na basu će ubuduće biti Ivan Stanković Ivke, stalni član Čorbinog tima, do sada scenski tehničar, inače basista beogradske grupe Orvel 69. Već je jednom menjao Mišu u Kruševcu, kada je Miša imao operaciju oka – ispričao nam je muzičar.

pročitajte još

Kada se sve dogodilo, Đorđević nam je rekao da se nikad neće oporaviti od šoka.

ATA Images/Antonio Ahel

– Stvarno nemam reči kolika je tuga. Niko u bendu ne može da veruje da se to dogodilo stvarno. Moj brat Miša je bio pokretačka snaga benda i ne znam kako bez njega – rekao je potreseno Bora, a na konstataciju da je ovo, osim za Mišinu porodicu i prijatelje, najveći udarac za “Riblju čorbu” dosad, frontmen benda kaže:

– Da, udarac od koga se ne oporavlja. Ne mogu da zamislim svirku bez njega – odgovorio je Bora. U jednom od intervjua za naš portal, Bora Čorba rekao je da mu teško pada odvojenost od Srbije, ali priznao i da uživa u Sloveniji.

Već šest godina živim sa suprugom u Ljubljani i teško mi pada što zbog nesrećne pandemije ne mogu do moje zemlje koja mi jako nedostaje. S druge strane, i navikao sam na Sloveniju i život ovde ima i svojih mana, a i prednosti.

Podsetimo, Aleksić je preminuo u novembru od posledica koronavirusa.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti