Otac Darka Lazića preminuo je nakon operacije želuca, a i ove poznate ličnosti rizikovale su život zbog kilograma

14.12.2020

08:15 >> 11:52

0

Osim oca i sina, na intervenciju su se odlučile Indi, Dejan Milićević, Boki 13 i Ana Nikolić, kao i mnoge svetske zvezde

Otac Darka Lazića preminuo je nakon operacije želuca, a i ove poznate ličnosti rizikovale su život zbog kilograma
Copyright Darko Lazić ATAImages/Antonio Ahel

Milan Lazić, otac pevača Darka Lazića, preminuo je juče, 13. decembra, zbog komplikacija koje su usledile nakon što je podvrgnut operaciji želuca, koji je hteo da smanji sa ciljem da smrša kao i njegov sin. Folkerov otac bio je nekoliko dana u komi, doktori su mu se borili za život, ali nisu uspeli da ga spasu.

Ovo nije prvi put da su posle ovakve operacije usledile i komplikacije, pošto su i mnoge poznate ličnosti imale probleme posle zahvata, ali je Lazićev otac prva, donekle poznata, žrtva u Srbiji. Pre njega se pet domaćih zvezda podvrglo ovoj operaciji, računajući i njegovog sina Darka, a neke od njih takođe su bile u kritičnom stanju.

Komplikacije do kojih može doći tokom i posle operacije želuca su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dela želuca, što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posledično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka. Tokom “sleeve” gastrektomije uklanja se oko 80% želuca, čime se ograničava zapremina želuca, a time i količina hrane koja se može konzumirati.

Milan Lazić, Antonio Ahel/ATAImages

Darko Lazić

Darko Lazić je operisao želudac pre deset meseci pošto se duže vreme borio sa viškom kilograma, nakon čega mu se potpuno promenio način života. Tokom operacije trpeo je jake bolove, kako je tada otkrio izvor blizak pevaču, ali se brzo oporavio, a rezultati su bili vidni, jer je izubio više od 70 kilograma posle nje.

Ana Nikolić

ATA Images/Antonio Ahel

Iako ona to nikad nije potvrdila, Ana Nikolić je navodno tajno operisala želudac, nakon čega je za mesec dana izgubila 15 kilograma. Ona se tokom trudnoće prilično ugojila, a suvišne kilograme, kako se tada pisalo, nije mogla da skine pomoću dijeta, pa se odlučila na ovaj korak.

Dejan Milićević

Dejan Milićević Printscreen Novo jutro

Dejan Milićević je zahvaljujući ovoj operaciji takođe uspeo da izgubi veliki broj kilograma.

– Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me bolela kolena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam video njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak – rekao je jednom prilikom Milićević.

Boki 13

Antonio Ahel/ATAImages

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, jedan je od prvih koji su se podvrgli ovoj ozbiljnoj intervenciji, pa se on u kratkom vremenskom periodu “prepolovio”. Ipak, nedugo nakon operacije Boki je uhapšen, a u zatvoru mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, pa je danima imao mučnine i povraćao.

Indira Aradinović Indi

Indira Aradinović Indi ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica Indira Aradinović, poznatija pod umetničkim imenom Indi, odlučila se na ovaj korak u aprilu 2020. kada je videla da je operacija Darka Lazića dala rezultat. Ipak, u njenom slučaju nije sve prošlo glatko, jer joj se stanje posle operacije zakomplikovalo, zbog čega je završila na intenzivnoj nezi. Pevačici je tada izvađena slezina i ugrađen joj je bajpas i ona se nekoliko dana borila za život.

Spisak svetskih zvezda koje su operisale želudac malo je duži

I mnoge svetske zvezde spas od viška kilograma potražile su kod hirurga, nakon čega su uspele znatno da smršaju. Među njima su voditeljka Opra Vinfri, koja je izgubila čak 35 kilograma, Areta Frenklin, koja je smršala 45, Maraja Keri (18), Endži Stoun, Šonda Rajms, Keli Ozborn, Rouzi O’Donel, Rendi Džekson i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ:

Milica Dabović priznala: Skupo me je koštalo što sam u životu bila iskrena

Lav Pajkić otkrio da je Nebojši najteže zbog Isidorine smrti: Često kaže da mu život nema smisla bez nje

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike