Umešali Čolu u parlamentarne izbore u Bugarskoj: Zahvaljujući pevaču osvojili glasove! (VIDEO)

16.07.2021

15:50

0

Obrada poznate Pusti, pusti modu u predizbornoj kampanji bila je neslužbena himna opozicione liste,  Postoji takav narod

Umešali Čolu u parlamentarne izbore u Bugarskoj: Zahvaljujući pevaču osvojili glasove! (VIDEO)
Copyright Zdravko Čolić ATAImages

Jedan od najpopularnijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić, „umešao se” u parlamentarne izbore u Bugarskoj – prema navodima hrvatskih medija, a prenosi „Srbija Danas”, obrada njegovog hita „Pusti, pusti modu” u predizbornoj kampanji bila je neslužbena himna opozicione liste, „Postoji takav narod”, koja je na kraju osvojila najviše glasova. Goran Bregović i Kornelije Kovač autori su originala, dok su bugarsku verziju s drugačijim tekstom otpevali muzičar i političar Slavi Trifonov i „Ku-ku bend”.

Pročitajte još:

Pesma je bila veoma slušana u vreme kampanje, a tekst se umesto obraćanja devojci koja izgleda kao „lutkica iz Trsta” u bugarskoj verziji bavi optužbama za spregu kriminala i politike u Bugarskoj.

Stanislav Trifonov poznat i kao Slavi Trifonov je bugarski pevač i voditelj čija je partija „Ima takav narod“ odnela pobedu na parlamentarnim izborima u Bugarskoj. On je, inače, dospeo u centar interesovanja javnosti kada je na prošlim parlamentarnim izborima osvojio drugu poziciju, a od tada je njegova popularnost samo rasla. Svetski mediji već pišu o njegovim budućim planovima za formiranje vlade, a ono što mnoge iznenađuje jeste da verovatno neće biti premijer.

Na izborima održanim u nedelju, 11. jula, njegova partija ITN osvojila je 24,08 odsto glasova i uspela je da pobedi partiju GERB, bivšeg bugarskog premijera Bojka Borisova, koja je osvojila 23,51 odsto. Ovaj rezultat predstavlja pravi preokret na izborima u zemlji u kojoj je čak 10 godina dominirao Borisov.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike