„On je bio najbolji fudbaler na estradi!" Enes Begović o pokojnom kolegi samo u superlativu: Evo i kako je ljubav prema muzici pobedila!

27.06.2024

00:20

0

Osetivši draž publike, mikrofona i pesme, shvatio je da je na pravom putu

„On je bio najbolji fudbaler na estradi!" Enes Begović o pokojnom kolegi samo u superlativu: Evo i kako je ljubav prema muzici pobedila!
Enes Begović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevač Šaban Šaulić za života je osigurao „titulu kralja narodne muzike", međutim, bio je izuzetno talentovan i za fudbal. To su govorili svi oni koji su ga poznavali, pa i Enes Begović jednom prilikom.

- Po mom mišljenju, kada je u pitanju estrada, najbolji fudbaler je bio Šaban Šaulić. Verujte mi, opasan je bio na terenu - kazao je za „Grand" Enes svojevremeno, govoreći o Šabanu koji je fudbal bio trenirao i preko dve decenije u šabačkim klubovima Borcu i Mačvi, a zatim je jedno vreme igrao za loznički Polet, nakon čega je dobio ponudu da pređe u bugarski Levski i potpiše ugovor.

„Batko, kako dobro igra!"

Šaban Šaulić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Sećam se kad smo igrali protiv Levskog iz Sofije i dobili ih 4:2, ja sam u prvom minutu dao gol (smeh), a oni nisu znali ko sam ja. Posle utakmice smo bili na večeri, a Bugari su pričali: „Jao, batko, ko je taj i taj, igra dobro!", a mislili su na mene. Ja sam u to vreme već imao snimljene ploče i na kraju oni saznaju ko sa i kažu: „To je taj Šaban Šaulić! Imamo mi njegove ploče, volimo ga, obožavamo!" (smeh). I onda dođe taj njihov trener, cela ta ekipa, rukovodioci i pitaju me da potpišem ugovor sa njima i pređem da igram tamo - sećao se nekada Šaulić, prenosili su mediji.

Iako ga je život odveo na drugu stranu, Šaban je do kraja života ostao veliki zaljubljenik u fudbal, a talenat za ovaj sport svakako je nasledio njegov unuk, fudbaler Luka Adžić.

Šaulićeva ljubav prema muzici, pak, bila je pobedila umnogome zahvaljujući njegovom stricu.

- Kada sam osetio draž publike, mikrofona i pesme, shvatio sam da sam na pravom putu. Inače, moji drugari su rekli mom stricu da znam da pevam i sećam se da sam došao iz šabačkog školskog dvorišta gde smo igrali turnire, fudbal za našu dušu... Ja onako prljav, krenuo kući da se presvučem, da se sredim za grad, kad on meni onako prljavom kaže: „Dođi 'vamo u kafanu". U pitanju je bila jedna kultna šabačka kafana i, ja šta ću, odem onako prljav. S obzirom na to da je on bio izvanredan bokser, nisam smeo da mu se suprotstavim, em što mi je stric, em je i bokser, da mi zvizne šljagu da se raspametim - smejao se nekad razgovarajući s pomenutim medijima, a onda je nastavio rečima:

Šaban Šaulić, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Tako je on uživao s muzičarima u kafani, ušao u čašu i kaže mi: „Ajde, pevaj, čuo sam da dobro pevaš, nemoj da me foliraš". I tako sam ja na moju radost ili žalost krenuo da pevam pesme Safeta Isovića, Tozovca, Nedeljka Bilića, pa čak i Esme Redžepove koju sam fantastično imitirao kao klinac. Voleo sam da imitiram pevače, što je bilo zanimljivo za moje komšije.

Šaulić je godinama, takođe, bio i član estradne fudbalske reprezentacije.

- Mi smo imali pevačku reprezentaciju, u kojoj sam ja bio kapiten. Imali smo isto dobar tim, Miša Mijatović, Haris Džinović, pa je bio tu i Miroslav Ilić, Marinko Rokvić, Radiša Urošević, Enes Begović... Igrali smo jednom blizu Požarevca, baš fin teren bio, meni halfovi daju loptu, ja izvedem do protivničkog šesnaesterca, jednom, drugi, treći put. I, ne vredi. Pušač sam od kad znam za sebe i ne mogu da dođem do daha. Obično kažem za stadion da je to livada, pa ja preko livade, pod neku česmu. Jedva sam došao sebi. Tad je bilo jasno, ne vredi, ne mogu više. I, onda... Eto. Žao mi je - kazao je onda pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike