Petar Krekić, jedini Srbin u finalu „Zvezda Granda": Kad se još dohvatio harmonike - razvalio! (FOTO)

08.06.2024

23:20

1

Mentorka mu je pevačica Violeta Viki Miljković

Petar Krekić, jedini Srbin u finalu „Zvezda Granda": Kad se još dohvatio harmonike - razvalio! (FOTO)
Petar Krekić - Copyright Printscreen „Zvezde Granda"

Posle prvog preseka u finalu „Zvezda Granda" od 20 takmičara dalje su prošli: Dino Suljić, Melisa Zijanić, Sidik Šabanović, Antonia Čerkez, Šejla Zonjić, Riad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini i Dejan Dačević.

Krekić, trenutno i jedini Srbin koji je uspeo da „dogura" do samog kraja pomenutog šoua, nema koga nije oduševio uzevši još i harmoniku tokom svoje izvedbe čuvenog narodnjaka. Na poznatoj sceni društvo su mu pravili folkloraši, što je svakako doprinelo atmosferi u studiju.

Petar Krekić, Printscreen „Zvezde Granda"
 

Harmonika, inače, jedan je od čak četiri instrumenta koji on zna da svira. Prvi put ju je, kako se ranije navodilo, u ruke uzeo sa svega tri godine.

Petar „nosi boje" tima Viki Miljković koja mu je uvek izlazila u susret pri odabiru pesama, objasnio je jednom prilikom on, koji pred nastupe mahom ne oseća tremu.

Viki Miljković, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- To nije trema, više je odgovornost šta će se desiti, da li ću otpevati kao što sam vežbao, kako ću izgledati, eto, to je neka pozitivna trema. Uglavnom zajedno biramo, ja joj (Viki) predložim, ako joj se sviđa, izaberemo, a ako ne, tražimo drugu dok ne nađemo pravu – objašnjavao je za „Grand" svojevremeno Krekić.

Petar Krekić, Printscreen „Zvezde Granda"
 

Talentovani mladić živi u Beogradu i u ovo takmičenje je ušao s 20 godina. Tokom školovanja je, kažu, bio izuzetno uporan budući da je uporedo sa srednjom ekonomskom školom želeo da stekne i muzičko obrazovanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike