Nada Obrić slavi 76. rođendan: Otkrila u čijem društvu će provesti svoj dan, a ova anegdota iz njenog života se i dalje prepričava

06.06.2024

08:30

0

Oglasila se za 24sedam, te ispričala i koju želju ima na rođendan

Nada Obrić slavi 76. rođendan: Otkrila u čijem društvu će provesti svoj dan, a ova anegdota iz njenog života se i dalje prepričava
Nada Obrić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nada Obrić je rođena na današnji dan 1948. godine, te tako pevačica sada proslavlja 76. rođendan.

Pevačica je poznata po tome da je vrlo otvorena kada je njen život u pitanju i mnogo toga znamo o njoj, a za naš portal je sada otkrila šta je poželela da je dočeka kada se danas probudi.

- Nadam se da ću se probuditi normalno, zdrava i svakako srećna što sam dočekala i taj rođendan - rekla je Nada za 24sedam, pa otkrila kako planira da proslavi svoj divan dan:

- Ne planiram posebno neko slavlje, biće to sa decom, u miru. Svima želim da u zdravlju i radosti dočekaju moje godine. 

Nadini počeci

Nada je završila osnovnu školu i gimnaziju u Zvorniku, gde je i rođena, a istovremeno je trenirala gimnastiku. Životni put ju je naveo da se preseli u Sarajevo, gde je upisala Pravni fakultet koji je završila i počela da radi kao pravnik.

ATAImages/ A.A.
Nada Obrić

Muzika joj je promenila život

Nada je jednom prilikom ispričala da roditeljima nije smela da kaže da će snimiti ploču, a to se dešavalo još dok je studirala. Godine 1981. njena ploča je postigla ogroman uspeh zbog čega je prestala da radi u opštini i u potpunosti se posvetila muzici. Pet godina kasnije Nada se preselila u Beograd.

Do danas, snimila je brojne hitove i pesme za koje mnogi kažu da će biti za sva vremena i za to dobila brojne nagrade, a jednu od njih i za životno delo.

Privatan život

Iza sebe ima dva braka, a prvi put je sudbonosno "da" rekla Miodragu Pavićeviću, oficiru, sa kojim se zabavljala 6 godina, a u braku su proveli 16 i dobili dvoje dece. Razveli su se jer je on, kako je Nada rekla, bio previše "miran" za nju.

ATAImages/ M.M.
Nada Obrić

Nakon dužeg vremena, udala se za Acu Ivanovića, koji je bio drugačiji od njenog prvog supruga, pa je sa njim imala akcije, kako je sama rekla, kakve nikada nije. Ipak, zbog njegovih prevara, rešila je da ga ostavi.

Životne borbe

Nada je neretko u javnosti pričala o svim nedaćama koje su je zadesile, pogotovo one zdravstvene. Pevačica je preživela nekoliko vrsta kancera.

- Ljudi su prenosili da mi se karcinom vraćao više puta, ali to nije tačno. Ja sam imala rak na tri različita mesta - bešika, materica i mladež. Veze jedan s drugim nisu imali. Doktor mi je jednom rekao da u praksi nije video da neko ima tri karcinoma na tri različita mesta. Nisu bili naivni, srećom, na vreme sam odlazila na kontrole. Samo je bešika bila četiri puta zahvaćena, zato i apelujem na sve žene da se redovno pregledaju. U pet do 12 sam sredila mladež. Snagu sam crpela i u sebi i van sebe - rekla je jednom prilikom Nada, koja je istakla da se samo molila da ne ostane nepokretna. 

Hit priča sa kućnom pomoćnicom

Nada Obrić je često iznosila i razne anegdote iz svog života, ali jedna koja se prepričavala je bila ona sa kućnom pomoćnicom

Pevačica je opisala do detalja šta joj je rekla prilikom njihovog prvog susreta, kao i kakvu je grešku kućna pomoćnica napravila već prvog radnog dana.

ATAImages/Stefan Tomašević
Nada Obrić

- Primila sam jednu ženu koja radi kod mene i odmah sam joj rekla: "Da se nešto dogovorimo. Osnovno što moraš da zapamtiš jeste da ujutru, dok me ne čuješ u kupatilu, ne budiš me, sačuvaj me Bože! Tad kuvaš kafu i kad ja siđem, mora da me čeka kafa i med" - rekla je jednom prilikom Nada za domaće medije, pa nastavila:

- Dok pijem tu kafu ne postoji niko i ništa na kugli zemaljskoj zbog čega ti možeš nešto da me pitaš! Gluvonema ti, gluvonema ja. Ako vidiš da je počela kuća da gori, nemoj slučajno meni da si rekla, za to vreme već možeš da pozoveš vatrogasce. Dakle, ni u tom slučaju nemoj da me zoveš. Sutra ujutru ja se budim i vidim dve šolje kafe.

Nada je tada, priznaje, pobesnela.

- Rekla sam joj: "Šta smo se juče dogovorile? Kome je ova kafa? Izvini, je l' smo mi postale drugarice, aman, ženska glavo?! Makni tu kafu i sad ćeš imati 20 odsto manju platu zbog ovoga - ispričala je tada Nada. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike