JK posle glasanja o televizijskom susretu s predsednikom, rezoluciji o Srebrenici, pa i Severini: Ja branim zemlju od takvih kao što je ona!

02.06.2024

15:55

1

Pevačica je svoju građansku dužnost obavila danas oko podneva, na Dedinju

JK posle glasanja o televizijskom susretu s predsednikom, rezoluciji o Srebrenici, pa i Severini: Ja branim zemlju od takvih kao što je ona!
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Jelena Karleuša izašla je danas, 2. juna, na glasanje i svoju građansku dužnost ispunila je na Dedinju, kada je i stajlingom mnoge oduševila. Zatim, u razgovoru s medijima, porazgovarala je i na druge aktuelne teme; među njima se našla i sramna rezolucija o Srebrenici, a na pitaje zašto misli da njene pojedine kolege ćute akonto toga, odgovorila je:

- Zato što se plaše nekakvih političkih odmazdi koje sam ja nažalost doživela u čitavom regionu. Jer, kada braniš svoju zemlju, to ne znači da omalovažavaš, negiraš ili na bilo koji drugi način napadaš bilo koju drugu zemlju, a to se nažalost tako politički, u nekim njihovim krugovima, predstavilo. Ponoviću, ja sam Srpkinja, volim sve narode ovog sveta, u ovome sam potpuno apolitična i prvenstveno smatram da i javne ličnosti i ljudi koji se ne bave javnim poslom treba da, kada neko napada našu zemlju, budu hrabri i to osude - istakla je ona, prenosi „Informer", a je onda dodala kako smatra da posebno treba da se aktiviraju oni koji ovde žive i na istom su mestu izgradili svoje blistave karijere:

„Svoju zemlju volim najviše!"

Jelena Karleuša, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kada je reč o javnim ličnostima, ne bih nikoga osuđivala, ali mislim da nema potrebe da se plaše, jer ovo je nešto što se ne objašnjava, nešto što se ne pravda, ovo je nešto što treba da bude zadatak svih nas, a pogotovo javnih ličnosti koje su u ovoj zemlji napravile i karijere i sve što imaju. Javne ličnosti iz regiona, kada je reč o njihovim zemljama, vrlo su jasne i glasne. Vole svoju zemlju i svoju zastavu, ne stide se da budu patriote i to je lepa i divna stvar, biti za svoju zemlju. I na „Evrosong" kada idemo širimo zastavu. Jedino se to u Srbiji i kod nas u regionu predstavlja da, kada raširiš srpsku zastavu i kada braniš svoju zemlju od napada, da je to nekakva agresija i da je u pitanju politika. Ne. Ja sam neko ko je uvek govorio protiv bilo kakvih zločina i ko je uvek bio na strani onih koji su napadani i omalovažavani, bez obzira na veroispovest i nacionalnost, a zamerili su mi, iako nemaju pravo da, kada je reč o mojoj zemlji, pokazujem patriotizam, jer ovo je ipak moja zemlja, a ja svoju zemlju volim najviše.

Potom, dotakla se i sramnog napada Severine Vučković na Srbiju i Srbe.

Severina Vučković, ATAImages/Miloš Rafailović
 

- Nisam videla da Severini bilo ko spočitava kada širi šahovnicu, kada peva crnogorskoj i hrvatskoj vlasti ili kada pokazuje svoj patriotizam, niti sam videla da je bilo ko osudio to što je napala našu zemlju. To je prosto šokantno, ali mislim da to dovoljno govori o njoj, a moji potezi govore o meni. Ja njenu zemlju ne napadam, ja moju zemlju od takvih kao što je ona branim, jer moj stav i ljubav prema mojoj zemlji ne koštaju ništa. Volim sve druge, ali svoju zemlju volim najviše - kazala je JK, pa se osvrnula i na skandal sa Seve, ali i njenim suprugom Duškom Tošićem u glavnim ulogama.

„Tužno je to..."

Duško Tošić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ne znam šta bih rekla... Tužno je to. S jedne strane to govori o njoj i njenim namerama, a sa druge strane mi je žao što se to desilo, jer ipak mislim da moj muž nije trebalo da da oružje kojim se puca na majku njegove dece, ali dobro... Mnoge udarce i pucnje na sebe sam u životu i izbegla i dobila i preživela. Kažem, žao mi je što se to desilo, ali sa druge strane nisam neko ko se nije mnogo puta u životu razočarao, mada se nisam nadala ovako nečemu. Sa druge strane, imam samo 45 godina, mlada sam i život će me naučiti još mnogim neverovatnim stvarima, sigurna sam da to nije kraj - izjavila je pevačica.

Onda, porazgovarala je i o svom nedavnom susretu s predsednikom Aleksandrom Vučićem u „Ćirilici".

- Ja sam se malo šalila sa predsednikom i sa ministrom Dačićem da sam ja pozvana kao neka vrsta fikusa, jer o čemu ja da pričam pored takva dva vrhunska političara? Potrudila sam se koliko je bilo moguće da izgledam lepo i pristojno i pustila sam ljude koji treba da pričaju da govore na goruće teme, a ja sam onako ljudski, nevezano za politiku, pričala o linču koji se desio kada sam pomenula Crnogorce i nazvala ih braćom, kao i mom šoku koji je usledio nakon toga. Nisam znala da je situacija tamo takva i da oni Srbe ne smatraju braćom, kao što smo učili u osnovnoj školi. Svi znamo istoriju, a ja sam bila dobar đak. Istorija se, izgleda, u međuvremenu promenila, ne znam da li i u udžbenicima, ali u glavama nekih definitivno jeste, tako da se ja izvinjavam ako nekoga vređa reč „brat". Gledanost je bila ogromna, oduševio me je Milan Knežević, političar iz Crne Gore, jer je jako duhovit i interesantan i mnoge dame su me pitale za njega, a kada je reč o predsedniku i ministru Dačiću, znala sam da će oni biti na visini zadatka.

Jelena Karleuša, ATAImages/Antonio Ahel
 

Jelenu je, inače, u pomenutoj emisiji upravo Milan i pozvao da dođe u Crnu Goru i da nastupa za Vidovdan.

„Tad mi je godišnjica braka... Toliko o ironiji"

- Meni je inače godišnjica braka na Vidovdan, toliko o ironiji.. Ako nisu Severinu zvali, zvali su mene, tako da... Rekla sam da ću sa zadovoljstvom doći, za ljude koji me vole i koji me cene nastupaću čistog srca, za razliku od drugih pevača ja to nikada ne bih naplatila. To samo može da bude moj poklon narodu i ljudima koji se tamo bore za to da ih njihova zemlja u kojoj žive i rade ne naziva genodicnim, pošto mislim da je presedan da jedna zemlja u čijem sastavu je srpski narod glasa za to da su Srbi genocidan narod. Pokušali su da mi objasne da nisam pročitala Rezoluciju i da se u njoj ne pominje Srbija, ali sam ja postavila pitanje šta će onda srpski predsednik u Njujorku na tom izglasavanju, ogrnut srpskom zastavom? To je sve farsa, ne postoji loš i genocidan narod, jer ako smo genocidan narod, to znači da smo i ti i ja ubili, a to definitivno nije tako. Ja tvrdim da je moj narod divan, veliki i dobar i da su ovde svi dobrodošli, čak i oni koji glasaju protiv nas. Dođite na Vračar, pa da vidimo ko je glasniji - istakla je Karleuša, a onda otkrila kako poslovno tek kuje velike planove.

Jelena Karleuša, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Nadam se da će se desiti i veliki koncerti u regioniu. Imaću velike nastupe na trgovima, u Nišu je veliki festival odložen za septembar, ali će se desiti. Turneju počinjem od Skoplja, tamo za sada nije bilo primedbi na to što se ne stidim što sam Srpkinja i karte su se tamo već skoro rasprodale, a ja se nadam da ću, kao neko ko ljude nikada nije delo po veroispovesti, nacionalnosti, boji kože i političkom opredeljenju, da ću moći da organizujem koncerte i u Sarajevu i u Zagrebu i u Podgorici - zaključila je Jelena Karleuša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike