Patrijarh Porfirije primio Nikolu Rokvića: Posle hodočašća pevač došao po blagoslov, a evo kakav poklon je dobio (VIDEO)

29.05.2024

11:10

0

Otkriva i šta je on darovao patrijarhu

Patrijarh Porfirije primio Nikolu Rokvića: Posle hodočašća pevač došao po blagoslov, a evo kakav poklon je dobio (VIDEO)
Patrijarh Porfirije, Nikola Rokvić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Nikola Rokvić vratio se sa hodočašća koje je trajalo mesec dana, pa je rešio da zatraži blagoslov posle cilja koji je postigao.

Pevač se zajedno sa suprugom Bojanom i najmlađom ćerkom Angelinom zaputio ka patrijarhu Porfiriju, koji ga je primio u Patrijaršijskom dvoru.

 

- Juče smo na poziv Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija proveli divno vreme u Patrijaršijskom dvoru! Zablagodarili smo Patrijarhu na duhovnoj i materijalnoj podršci upućenoj dečijoj radosti i našoj misiji. Patrijarhu Porfiriju sam simbolički poklonio štap koji mi je bio od pomoći tokom celog puta, kao i ikonu Svetog Nektarija! Zauzvrat od Njegove Svetosti moja porodica je dobila divnu ikonu Gospoda Isusa Hrista! Vaša Svetosti, hvala Vam na blagoslovima i toplim rečima ljubavi kao i očinskim savetima da sve što radimo, radimo Hrista radi i da sve zemaljsko vežemo za nebo! Radujmo se - napisao je Nikola na Instagramu uz video.

Patrijarh Porfirije je veoma značajna figura u porodici Rokvić. On je krstio Nikolinu i Bojaninu ćerkicu Angelinu, a pevaču je ukazao još jednu čast. Nedavno je tako Rokvić bio kum slave Crkve Svetog Simeona.

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola Rokvić

 

Kako je sve krenulo

Rokvić je zajedno sa ženom osnovao fondaciju "Porodica".

Rokvić je objavio kako kreće na hodočašće do Grčke, kako bi stigao do hrama Svetog Nektarija Eginskog. Tokom puta, na račun fondacije, prikupljena su novčana sredstva za dečju onkologiju u iznosu od 39.355.221 miliona dinara.

Nikola se svakog dana oglašavao sa puta i zahvaljivao ljudima što su uplaćivali novac, kako bi pomoć stigla najmlađima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike