Rammstein zapalio Beograd: Spektakl koji se ne zaboravlja – Til Lindeman i ekipa prevazišli očekivanja (FOTO/VIDEO)

25.05.2024

13:52

0

Rammstein je još jednom svima dao majstorsku lekciju iz scenskog nastupa

Rammstein zapalio Beograd: Spektakl koji se ne zaboravlja – Til Lindeman i ekipa prevazišli očekivanja (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Paul Harries

Nemački industrial metal giganti Rammstein priredili su sinoć nezaboravan koncert na beogradskom Ušću pred oko 60 hiljada fanova koji su juče okupirali prestonicu, i po treći put pokazali Beogradu zašto se smatraju neprikosnovenim vladarima industrijskog metala i najboljim LIVE bendom na svetu.

Tačno u 21.05, čuvena šestorka spustila se liftom sa tornja na impresivnu binu, a nakon Hendlove kompozicije, najprepoznatljivije lice benda, pevač Til Lindeman, izveo je miks Rammsteinovih hitova u vidu numere „Ramm 4“.

Promo/Paul Harries
 

Prepuno Ušće ovacijama je pozdravilo bend, a već sam start je bio ekspolozivan. Usledili su hitovi „Keine Lust“, „Sensucht“, „Links 2,3,4″, a numeru „“Deutchland“, izveli su u dve verzije – u tehno maniru, a zatim i u originalnoj formi, dok je publika zajedno pevala sa Tilom.

Promo/Paul Harries
 

Set lista je bila pažljivo sastavljena da zadovolji i stare fanove i nove poklonike, sa hitovima poput „Du Hast“, „Sonne“ i „Ich Will“. Naravno, kao što je to uvek slučaj sa Rammsteinom, muzika je bila samo deo priče – vizuelni efekti i pirotehnički show ostavili su publiku u potpunom transu. Plamenovi, vatrometi i impresivni scenski rekviziti dodatno su pojačali doživljaj, a bina je bukvalno gorela kada su čuveni Nemci izvodili „Mein Herz Brennt“. Fanovi su bili impresionirani i priotehničkim veštinama koje je sinoć Lindaman demonstrirao tokom pesme „Du Hast“, dok je celo Ušće pevalo na nemačkom.

Promo/Paul Harries
 

Poseban trenutak večeri bio je tokom pesme „Ich Will“, kada je Til rekao na srpskom: „Ruke gore“. Numerom „Adieu“ Nemci su završili koncert nakon dva bisa i više od dva sata svirke uz pozdrav Lindemana: „Hvala, thank you, spasibo“ – rekao je on na kraju.

Zadovljni fanovi napustili su Ušće, a Rammstein je još jednom svima dao majstorsku lekciju iz scenskog nastupa: tehnička produkcija bila je na najvišem nivou, što je i očekivano od benda poznatog po perfekcionizmu, a svaki detalj pažljivo isplaniran: od zvuka koji je bio besprekorno jasan i moćan, do pirotehničkih i svetlosnih efekata koji su savršeno pratili muziku.

Promo/Paul Harries
 

Večeras nas očekuje još jedan spektakl najpoznatijih Nemaca na planeti, a sudeći prema interesovanju, očekuje nas dupke puno Ušće dva dana zaredom – za dva koncerta Rammsteina prodato je više od 100 hiljada ulaznica, smeštaj je nemoguće naći budući da su svi kapaciteti su popunjeni nedeljama pred zakazane nastupe, a fanovi iz čitave Evrope ovih dana bukvalno su preplavili Beograd.

  Promo/Paul Harries

 

Srpska prestonica se ovim koncertima definitivno vratila na mapu svetskih mega turneja, a organizator Skymusic, sa dva nezaboravna spektakla Nemaca definitivno je najavio novu eru zabavne industrije u Srbiji.

 

Svako ko je propustio prvi show i dalje ima priliku da putem sajta efinity.rs i mobilne aplikacije eFinity kupi ulaznice za večerašnji koncert. Jer to je nešto što se definitivno ne propušta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike