Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera: Otkriveno šta mu se stavlja na teret i koliku bi kaznu mogao da dobije

22.05.2024

14:03

0

Poznat je po saradnji sa brojnim estradnjacima

Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera: Otkriveno šta mu se stavlja na teret i koliku bi kaznu mogao da dobije
Novak Radin - Copyright Instagram printscreen/novak_radin

Estradni menadžer Novak Radin uhapšen je pre mesec i po dana, a danas je protiv njega, kako se navodi, podignuta optužnica. 

Prema navodima, Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu zbog sumnje da je neovlašćeno držao u velikoj količini opojnu drogu kokain, odnosno ukupno 44,35 grama, kao i jer je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Instagram printscreen/novak_radin
Novak Radin

Novak Radin je optužen za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 10 godina u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprečena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, koja krivična dela su u nadležnosti osnovnog suda, navodi Kurir.

Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji predlog je Viši sud u Beogradu usvojio, te je doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, koji predlog je usvojen, te mu je rešenjem suda 16. maja 2024. godine pritvor produžen za još 30 dana.

Instagram printscreen/novak_radin
Jelena Karleuša i Novak Radin

Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.

Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u istom stanu neovlašćeno držao pištolj marke “Steyr” sa uklonjenim fabričkim brojem i ukupno 40 komada metaka različitog kalibra.

Instagram printscreen/novak_radin
Novak Radin i Andreana Čekić

Radin je u javnosti poznat po saradnji sa brojnim pevačima i pevačicama sa estrade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike