Život Bilje Jevtić u detinjstvu nije bio lak: Iz škole išla pravo u njivu, njih desetoro živelo u maloj kući sa zemljanim podom

09.05.2024

00:10

0

Pamti kako je terala svinje na pašu i kupala se u reci

Život Bilje Jevtić u detinjstvu nije bio lak: Iz škole išla pravo u njivu, njih desetoro živelo u maloj kući sa zemljanim podom
Biljana Jevtić - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Pevačica Biljana Jevtić nekada je imala težak život, te je u njenoj porodičnoj kući u detinjstvu živelo njih desetoro.

Ona je odrasla je u selu Grejač, između Niša i Aleksinca, a dom u kom je živela bio je nedovršen i veoma skroman. Iako danas uživa u luksuzu, Bilja se prisetila teškog perioda. 

– Možda je ranije bilo i više, ali ono što ja znam kada sam se rodila da je bilo nas desetoro. Bio je moj otac, moja majka, baba, prababa, stric i tu još neki stariji ljudi i ja i moja sestra kao najmlađe. Mi smo svi živeli u jednoj maloj kući, bile su dve sobe i jedan mali hodnik. Tada nije bilo betona, već zemljani pod. U jednoj sobi smo spavali nas četvoro, sestra i ja, otac i majka, a ovamo u drugoj sobi njih šestoro. Tako smo živeli, ali smo bili srećni – ispričala je ona i dodala da je oduvek poštovala svoje rođake i roditelje.

Terala svinje na pašu

Ona je kao mala čuvala stoku, te se prihvatala i poljoprivrednih radova.

Printscreen/K1
Biljana Jevtić

- Šta sve nisam radila… Nekad me je otac nervirao kad nas je budio u pet ujutru da obavimo sve poljoprivredne poslove. Imali smo veliko imanje, živeli smo od toga. Ustajali smo jako rano i skoro do 23. godine sam radila, bez obzira što sam išla u srednju školu. Dođem iz škole i pravo u njivu, nije bilo „neću“ i „ne mogu“. Morala sam i svinje da teram na pašu - istakla je pevačica u emisiji „Iz profila“ i dodala da je kao dete bila veoma snalažljiva, te je sa sestrom uspevala da organizuje i poljoprivredne poslove i slobodno vreme.

– Snalazili smo se, pustimo krave na ispašu, one imaju kukuruz, najedu se i spavaju, a mi se kupamo u reci. Mi smo se zabavljali i igrali, meni to nije bilo opterećenje – rekla je pevačica koja je zahvaljujući roditeljima uspela da dobro vaspitanje prenese i na svog sina.

Pevačica je istakla da je srećna što je od majke naučila da radi sve kućne poslove, kao i što je stekla zanatske veštine koje su joj kasnije bile korisne.

- Moja mama je šila i pored nje sam naučila i ja da uvek za sebe napravim nešto lepo - rekla je ponosno Bilja koja je mnoge svoje haljine sama sašila.

I danas ide u selo

Danas je Biljana ponosna na svoje odrastanje u selu Grejač u koje ide kad god joj se ukaže prilika. Iako je svoj dom sa suprugom Acom Ilićem napravila u Beogradu, svaki slobodan trenutak koristi da poseti porodičnu kuću na jugu Srbije.

ATAImages/Amir Hamzagić
Biljana Jevtić i Aca Ilić

Bilja i Aca danas uživaju u čistom luksuzu, imaju dvospratnu kuću u Beogradu za koju kažu da je jedna od najlepših na estradi.

- Uz tu prvu jutarnju kafu pretresemo sve teme i obaveze koje imamo tog dana. Naravno da se osvrnemo i na domaćinske stvari oko kuće, pričamo o tome kakve Ivan ima obaveze. Što se kaže, dogovor kuću gradi i mi tako otpočinjemo dan ili rezimiramo prethodni ako smo bili na nekom pevanju ili smo imali neko sniamnje – poručio je Aca za Grand.

Važno je biti domaćin

Aca već godinama nosi titulu najvećeg domaćina i gospodina na estradi, te kaže da ponosno ističe taj epitet i da mu je drago što upravo kolege govore to.

Printscreen/K1
Aca Ilić

- Ne može čovek u životu sve da nauči, nešto mora da se ponese iz kuće. Biti domaćin je jedna lepa stvar, ima jedna definicija koja to najbolje opisuje. Domaćin je jedna velika titula koju čovek može da ponese, on čak ne mora ni da bude bogat, ali mora da bude uvažen i poštovan. To znači da je domaćin za svoju porodicu i ukućane dobar, požrtvovan i voleo bih da se ta definicija vrati u naš narod – kazao je pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike