Drugo polufinale Evrovizije 2024: Ovih 19 predstavnika ćemo večeras gledati

09.05.2024

07:25

0

Tri države iz drugog polufinala direktno odlaze u finale

Drugo polufinale Evrovizije 2024: Ovih 19 predstavnika ćemo večeras gledati
Copyright Profimedia

Nakon što je tokom prve polufinalne večeri izabrano deset najboljih koji se plasirali u finale, među kojima i naša učesnica Teya Dora, sledi nam večerašnje drugo polufinalno veče muzičkog takmičenja kada će se izabrati još deset finalista.

Publici će se večeras predstaviti takmičari sledećim redom: 1. Malta, 2. Albanija, 3. Grčka, 4. Švajcarska, 5. Češka, 6. Austrija, 7. Nemačka, 8. Jermenija, 9. Letonija, 10. San Marino, 11. Gruzija, 12. Belgija, 13. Estonija, 14. Izrael, 15. Norveška, 16. Holandija.

Profimedia
 

Osim ovih zemalja, predstaviće se i deo država koje odlaze direktno u finale, a za razliku od prethodnih godina, sada ćemo imati priliku uživo da vidimo njihove nastupe. Reč o Italiji, Španiji i predstavnicima Francuske.

Kako se glasa?

Glasanje u polufinalnim i finalnoj večeri se razlikuje, pa tako u polufinalu odlučuje samo publika, a moći će da glasuju i građani država koje uopšte ne učestvuju na Evroviziji i to putem njihove aplikacije.

S druge strane, u finalu važe drugačija pravila, te će tada podjednako odlučivati publika i stručni žiri (50:50).

RTS printscreen
Teya Dora

Broj glasova koje su države dobile u polufinalu objavljuju se tek nakon završenog takmičenja, kako ne bi uticale na finalni ishod.

Podsetimo, naša predstavnica Teya Dora, u utorak je prva proglašena finalistkinjom ovogodišnje Pesme za Evroviziju, te se još ne zna pod kojim rednim brojem će nastupati u subotu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike