Sve o Raiven, predstavnici Slovenije na „Evrosongu"! O ovoj prilici je dugo maštala i ozbiljno se pomučila za ostvarenje svog sna (FOTO)

07.05.2024

18:14

0

Školovan je vokal, piše pesme i svira harfu

Sve o Raiven, predstavnici Slovenije na „Evrosongu"! O ovoj prilici je dugo maštala i ozbiljno se pomučila za ostvarenje svog sna (FOTO)
Raiven - Copyright Profimedia

Sara Briški Cirman, koja se proslavila kao Raiven, rođena je u aprilu 1996. Ove godine predstavljaće Sloveniju na „Evroviziji" u Malmeu sa pesmom „Veronika". 

Na „kućnoj" sceni se izdvojila ubrzo pošto je debitovala 2014, a već izvesno vreme je i „na radaru" evrovizijskim fanovima, kako je čak tri puta pokušavala da se domogne ove grandiozne bine. 

 

 

Na ranijim „Evrovizijskim melodijama" osvojila je drugo mesto (2016, s pesmom „Črno bel"), treće (2017, „Zažarim"), zatim opet drugo (2019, „Kaos")... Pa ju je na samom početku 2024, konačno, nacionalni emiter RTVSLO odabrao internom selekcijom za predstavnicu zemlje. 

Raiven, inače, o „Evrosongu" prilično dugo mašta.  

Raiven, Profimedia
 

- Predstavljanje Slovenije na „Evroviziji" je odskočna daska kakvu zamišljam za napredak moje karijere. Kada sam mami rekla da idem na „Evroviziju", ona je znala da ću jednog dana stajati na toj prestižnoj bini. Znala je to još od kad smo prvi put gledale ovaj spektakl, tada sam imala pet godina - otkrila je bila za ondašnje medije ona jednom prilikom. 

„Veronika"

 

 

Motiv za nastanak numere s kojom Sara predstavlja Sloveniju bila je priča o Veroniki Deseniškoj, drugoj ženi grofa Fridriha II. Veronika je bila obična građanka i brak između nje i Fridriha II nije odobravao njegov otac Herman, objašnjava dalje „Evrovizija.rs". On je usput kidnapovao svog sina i optužio Veroniku za vradžbinu, od koje je kasnije oslobođena. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike