Aleksandra Mladenović napravila veliki prekršaj i izazvala sudar? Ova kazna joj preti!

03.05.2024

15:19

0

Pevačica je zadobila povredu leve noge

Aleksandra Mladenović napravila veliki prekršaj i izazvala sudar? Ova kazna joj preti!
Aleksandra Mladenović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Aleksandra Mladenović imala je sudar, a kako prenose mediji, prošla je kroz crveno svetlonakon čega se sudarila sa autobusom u Beograd na vodi.

Ona je tom prilikom zadobila povredu leve noge, a njena strana automobila je znatno uništena. Nakon pregleda u Urgentnom centru, Aleksandra je nastavila oporovak kod kuće, ali je još u stanju šoka, prenosi Kurir.

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja (ZBS), koji je za ovakve situacije pooštren još u februaru  prošle godine, polazak na crveno svetlo se smatra jednim od težih prekršaja u saobraćaju. S obzirom na to da je uzrok brojnih saobraćajnih nezgoda upravo nepoštovanje svetlosne signalizacije, crveno svetlo se smatra strogu zabranu prolaza.

ATAImages/Antonio Ahel
Aleksandra Mladenović

 

Inače, kazna za ovakav prekršaj, koji reguliše član 142 Zakona o bezbednosti saobraćaja, predviđena je u iznosu od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Takođe i šest kaznenih poena i mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

Međutim, ako je vozač prolaskom kroz crveno ugrozio ostale učesnike u saobraćaju kazna će biti veća od 40.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, šest kaznenih poena kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje pet meseci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike