Nikola Rokvić podelio emotivne kadrove pred polazak ka Grčkoj i otkrio detalje humane misije (FOTO/VIDEO)

23.04.2024

12:33

0

Pevač će preći preko hiljadu kilometara

Nikola Rokvić podelio emotivne kadrove pred polazak ka Grčkoj i otkrio detalje humane misije (FOTO/VIDEO)
Nikola Rokvić - Copyright ATAImages/ A.A.

Nikola Rokvić je juče otpočeo svoju humanu misiju koja podrazumeva pešačenje do Egine, tačnije 1.150 kilometara, gde će se pomoliti Svetom Nektariju Eginskom koji je poznat kao svetac koji pomaže obolelilma.

Pevač je sa suprugom osnovao fondaciju "Porodica" u okviru koje će pomagati roditeljima i deci, kojima je pomoć neophodna.

- Želimo da vas obavestimo da smo Nikola i ja osnovali fondaciju "Porodica", koja će se baviti očuvanjem tradicionalnih vrednosti i porodice kao institucije i kao svetinje. Fondacija će pomagati mnogodetnim porodicama, ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci. A naša prva misija će biti pomaganje pedijatrijskoj onkologiji - rekla je Bojana u videu u kome su podelili kadrove ispred Hrama Svetog Save gde su Nikolu ispratili najbliži.

Najemotivnija je bila njegova starija ćerka Leona, koja nije krila suze zbog odlaska oca.

 

 

Nikola i Bojana su odlučili da prva akcija bude usmerena ka odeljenju dečije onkologije za šta im je potrebno 200.000 evra.

- Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnostikovanju kancera mozga kod dece, kao i renoviranju dela dečije onkologije. Za to nam je potrebno 200.000 evra, a ja ću sa ovog svetog mesta krenuti peške putem Atine, tačnije do ostrva Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1060 km prikupljaću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju - istakao je pevač u svom obraćanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike