Lončarević prvi put progovorio o razvodu: Nigde ne žurim i ne izbacujem Samiru iz kuće!

16.04.2024

15:25

0

Pevač o svemu - bez dlake na jeziku

Lončarević prvi put progovorio o razvodu: Nigde ne žurim i ne izbacujem Samiru iz kuće!
Dženan Lončarević - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

U jeku priča o razvodu Samire i Dženana Lončarevića pevač je rešio da se prvi, ali i poslednji put oglasi - u saopštenju za medije, a preko advokata Željka Ristića.

Saopštenje vam prenosimo u celosti.

- Obraćam vam se ovim putem kao punomoćnik Dżenana Lončarevića, o čemu prilažem punomoćje za zastupanje, saglasno odredbama Zakona o javnom inforinisanju, član 94 koji reguliše pravo na odgovor na informaciju. Naime, u poslednjih nekoliko dana moj klijent je uočio svakodnevnu, izrazitu medijsku aktivnost štampanih i elektronskih medija, a vezano za brakorazvodni postupak koji je u toku između Dżenana Lončarevića i Samire Lonćarević. U tom smislu sam od strane Dženana Lončarevića, u svojstvu njegovog advokata, ovlašćen da uputim ovo sopštenje za medije, uz napomenu da se nakon ovog saopštenja moj kijent, a ni ja nećemo više obraćati ni medijima ni javnosti, imajući pre svega u vidu lični stav, a i način života mog klijenta, kome je, tokom cele njegove profesionalne karijere, svojstveno da svoju privatnost maksimalno ceni i istu ne iznosi u javnost - navodi se na samom početku, dok u nastavku stoji:

„Tužba jeste podneta!"

Dženan Lončarević, ATAImages/Amir Hamzagić
 

- Tačno je da je dana 28. februara 2024. godine, nakon neuspešnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podneo tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa predlogom da sud brak razvede, odluči o poveravanju zajedničkog maloletnog deteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloletnog deteta. Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da izmedu bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina.

- Ovaj sudski postupak je samo i isključivo postupak za razvod braka, poveravanje zajedničkog maloletnog deteta na brigu i staranje i određivanje novačnog iznosa na ime doprinosa za izdržavanje. Ovaj sudski postupak ne predstavlja postupak za deobu bračne tekovine i u ovom postupku sud neće raspravljati o tome šta predstavlja bračnu tekovinu i koliki mogu biti udeli bračnih drugova u njenom sticanju. U tom smislu bez osnova i značaja su napisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa verovatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna ličnost.

Dženan Lončarević, ATAImages/ Z.M.
 

- Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo reči o bilo kakvom iseljenju ili „izbacivanju” iz porodične kuće, kako tokom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja. Činjenica je da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Predesdnici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kome ima maloletne dece. Zahtev Dżenana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari.

Prvo ročište je zakazano

Dženan Lončarević, ATAImages/M. M.
 

- Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23. jul 2024. godine, dakle gotovo pet meseci nakon podnesene tužbe. Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno. Imajući u vidu dug period u kojem zajednica života između bračnih drugova ne postoj i mom klijentu nije bitno ni u kom smislu trajanje brakorazvodnog postupka kao ni formalizacija sudskog epiloga ovog braka, koja će se u nekom trenutku i desiti. U tom smislu ovo saopštenje predstavlja želju Dženana Lončarevića da pred medije i javnost iznese činjenice koje su nesporne i da ukaže na to da osim njegovog imena koje je dobro poznato javnosti ne postoj i više ništa što bi bi ovaj sudski postupak razlikovalo od bilo kog drugog sudskog postupka za razvod braka čiji akteri su lica koja nisu šire poznata javnosti.

- Nakon ovog saopštenja neće biti novih obraćanja od strane Dženana Lončarevića, ni u medijima, ni javnosti - zaključuje se u saopštenju, prenosi Kurir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike