Kuća u kojoj je Savo odrastao sad je prazna! Komšiluk otvoreno i o tragedijama koje su Miloševića zadesile: Nema više ko da ga dočeka (FOTO)

13.04.2024

18:10

0

Nalazi se u Johovcu, blizu Bijeljine

Kuća u kojoj je Savo odrastao sad je prazna! Komšiluk otvoreno i o tragedijama koje su Miloševića zadesile: Nema više ko da ga dočeka (FOTO)
Savo Milošević - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Kuća Save Miloševića u Johovcu, nadomak Bijeljine, gde je odrastao, nekada je bila puna. Pored porodice, čitavo selo proslavljenom fudbaleru takođe je bilo ogromna podrška. Danas, međutim, ovaj njegov dom potpuno je prazan, a kako izgleda možete pogledati u galeriji koja sledi.

Komšiluk, s druge strane, o Miloševiću i dalje govori samo u superlativu. Prema njihovim rečima, on s vremena na vreme i odlazi tamo, ali više nema ko da ga dočeka. Sestra mu živi u Bijeljini, a nakon što je ostao bez majke, pa oca, rođeni brat mu je stradao u saobraćajnoj nesreći.

- Tragedija je bila neopisiva. Brat, on je poginuo, to je sve jako teško - kazala je u emisiji „Metar moga sela" komšinica koja je čitavu porodicu Milošević veoma dobro poznavala.

- Tragedije su bile, ali prošlo je sve to. Normalno da je teško sve to bilo, nije ni danas baš najbolje, oseća to on. Dolazio je pre češće, kad god je mogao, stizao je tu, dok je baba bila, deda, svi dok su bili zajedno - objašnjavala je ona, pa je na pitanje da li mu je sada teško da dolazi, odgovorila:

- Pa teško, kuća prazna, nema ko da ga dočeka. Puna kuća je bila naroda, kada su ga dočekivali, a sada nema.

Prema njenim rečima, „sve je počelo kad mu se majka razbolela".

Savo Milošević, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

- Kada se majka razbolela i umrla tada je krenulo sve... Onako, da nije baš dobro - istakla je ona, koja i nju dobro pamti:

- Isto smo godište, dobra je žena bila i gostoljubiva, svakoga je dočekala. Puno je tu naroda dolazilo, dočekivalo se. Nikada kapija nije bila zatvorena, automobila puno dvorište.

- Savo je počeo u Proleteru u selu Johovac, pa je posle otišao u Janje, pa je odatle otišao u Partizan - objasnio je onda Miloševićev stric u istoj emisiji, pa je zatim dodao:

- Znaš kako, otac mu se bavio poljoprivredom. On je išao, do tri sata je kopao papriku i paradajz i onda peške u Janje. Voleo je da trenira. Nije mu smetalo ništa. Bio je uporan. Da nije bio uporan, ne bi uspeo - smatra on.

Savo Milošević, ATAImages/Milos Tesic
 

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike