Bojana Barjaktarević se treći put izborila sa rakom! "Klonula sam, a onda sam se pogledala u ogledalo"

10.04.2024

13:56

0

Porodica joj je dala veliku podršku, iako im nije bilo lako

Bojana Barjaktarević se treći put izborila sa rakom! "Klonula sam, a onda sam se pogledala u ogledalo"
Bojana Barjaktarević - Copyright Z. K. Munja/ATAImages

Pobednica "Nikad nije kasno" Bojana Barjaktarević treći put je pobedila tešku bolest, a iako je sve vreme borbe pratio optimizam, sada još više može da uživa. Ona je otkrila detalje bolesti, ali i svog duha za koji, priznaje, na početku nije bio vedar. Međutim, svest o problemu i da mora da se bori pomogli su joj da se vrati svemu što voli.

O kanceru dojke insistira da treba što više da se priča, kao i da žene treba redovno da idu kod lekara.

- Ova godina je za mene bila odlična. Bilo je puno rada, reda i discipline. To je neka moja vodilja u životu. Neka takva bude i 2024. i ja se neću buniti.

Na pitanje da imai vremena za odmor, kaže:

- Znam ja i da uživam, i pored posla. Nađem sebi vremena i za odmor s porodicom. Obožavam da pecam. Pecanje me opušta. Volim reku i prirodu. Opuštanje uz vodu mi je punjenje baterija. Onda spavam kao beba - kaže ona, otkrivajući kako se sada oseća.

- Daće Bog da bude sve u redu. To su neke stvari koje niko ne može da vam garantuje. Ali ja se sad osećam odlično. Vodim računa i pazim. Pijem čajeve, pijem svašta za imunitet. Presudno je pričati o tome. Pogotovo ženama, jer žene znaju da i po deset godina ne odu na pregled, a onda se uplaše i ne odu i svašta može da bude. Najvažnija je preventiva, treba ići na preglede na svakih šest meseci. Mene je to spaslo - ističe Bojana i dodaje da daje savete drugim ženama koje imaju isti problem.

- Non-stop sam aktivna na društvenim mrežama i žene mi stalno pišu, postavljaju razna pitanja u vezi s kancerom. Slušam šta doktori kažu i to i drugima govorim. Kažem im da prođu od terapija sve što moraju da prođu, a što se tiče alternativne medicine, čajeva za imunitet, sve je to dobro i pomaže - poručuje pevačica za Kurir.

ATAImages/Antonio Ahel
Bojana Barjaktarević

Ona je ispričala i kada joj je bilo najteže posle saznanja da boluje od teške bolesti.

- Ja sam klonula prvih nedelju dana kad su mi doktori saopštili da bolujem od karcinoma. Ali onda sam se pogledala u ogledalo i rekla sebi: "Tebi nije ništa, ideš dalje! Sve dok možeš da mrdaš i dok si živa, ideš dalje". Nema predaje, samo pozitiva! To me je izvuklo.

Porodica joj je puno značila u teškom trenutku.

- Ona je uvek uz mene i uvek su svi pozitivno razmišljali. Nisu mi stajali na muku, uvek su veseli. Nije im bilo lako. Kad je majka u pitanju i kad imate nekoga u kući ko boluje od smrtonosne bolesti, to nije lako. Ali bili su uvek pozitivni, podržavali su me. Nismo pričali o tome. Skretali su mi pažnju i samo su mi pričali gde ćemo zajedno da idemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike