"Kada će da se skida gola, ako ne sad?": Verica Rakočević o sukobu sa majkom devojčice koja je tražila haljinu za maturu

10.04.2024

10:46

0

Kreatorka se zalaže za udobnije komade

"Kada će da se skida gola, ako ne sad?": Verica Rakočević o sukobu sa majkom devojčice koja je tražila haljinu za maturu
Verica Rakočević - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Verica Rakočević već godinama drži modni atelje u centru grada gde izlaže svoje kreacije, a tokom karijere imala je brojne različite zahteve svojih klijenata.

Kako je zagovornica prirodnih materijala, udobnosti i jednostavnih komada, Verici su se neretko događale neprijatne situacije poput jedne sa devojkom koja je tražila matursku haljinu.

- Ušle su majka, ćerka i tetka i trebala je haljina za maturu. Tražile su da bude nešto usko, otvoreno i kratko, a ja sam rekla da mi to ne pravimo. I da kada pravimo maturske haljine, pravimo tako da ne bude baš sve otvoreno, a onda je mama rekla: "Kad će da se skida gola, ako ne sad?" - ispričala je Verica Rakočević na Uni.

ATAImages/ A.A.
Verica Rakočević

Modna kreatorka sa svojim suprugom Veljkom već godinama živi u kući na Avali, a ona često ističe da joj mirniji način života prija. Osim toga, posle godina provedenih u prestonici, odgovara joj dodir sa prirodom, kao i poslovi oko domaćinstva.

- Prvo bi trebalo definisati luksuz. Za nekog su to „Louis Vuitton“ tašna, „Chanel“ kostim, dijamanti, limuzine, skupi hoteli. Nažalost, dobar deo života i sama sam verovala da je sve to zaista luksuz. Onda sam zaključila da njegov sinonim može biti samo apsolutna sreća, ona koju ne mogu da nadoknade nikakav skupoceni nakit, prestižne marke garderobe, avioni ili besna kola. Međutim, iako deluje jednostavno, do takvog luksuza se najteže dolazi. Morate imati predispozicije da ga shvatite i prihvatite. Danas, kada prolazim pored nekadašnjeg stana, naježim se. U dvorištu pored nas možete da vidite koze kako mirno pasu. Pre neko veče ugledali smo ježa. Uspavljuju nas zrikavci. Živim u pristojnom komforu, a luksuzom smatram mogućnost da svakog jutra mirišem ove divne ruže, da uživam u bezgraničnoj ljubavi koju mi Veljko pruža i sigurnosti koju mi je doneo naš odnos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike