Rasta nikad nije radio sa Cecom, JK, a evo i zašto! Reper sve karte bacio na sto: Otkrio i kako ga je drug ojadio za 420.000$!

09.04.2024

19:40

0

U velikoj ispovesti nije preskočio ni saradnju koju je imao s bivšom ženom, Anom Nikolić

Rasta nikad nije radio sa Cecom, JK, a evo i zašto! Reper sve karte bacio na sto: Otkrio i kako ga je drug ojadio za 420.000$!
Ceca Ražnatović, Stefan Đurić Rasta, Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Stefan Đurić Rasta, prisetivši se i svojih početaka, ispričao je u velikoj ispovesti za jedne medije kako ga je jedno prijateljstvo koštalo 420.000 dolara, zašto nikada nije radio s Jelenom Karleušom, Svetlanom Cecom Ražnatović, a svojevremeno jeste sa bivšom suprugom Anom Nikolić, te otkrio da li postoji mogućnost da se tako nešto pojavi.

Otkako je kročio na scenu, inače, Rastu prate i razne predrasude, što u ovom razgovoru takođe nije preskočio. Upitan da li ga pogađa kada izvesne stvari čuje o sebi, kazao je:

- Iskreno, nije me bolelo ništa što sam očigledno dozvolio da se dešava. Nije, prosto, ja nisam želao da demistifikujem sebe nešto previše i mediji su pisali šta im je odgovaralo da pišu, odnosno šta donesi najviše klikova i to je, nekako, vremenom preraslo u jednog velikog kiklopa. Uvek kažem da me bilo kakav demanti uključuje u nešto; ako zaista nisam uključen i ako zaista smatram da nisam deo neke afere ili ne znam čega značilo bi da ja opet sebe na neki način tu uključujem (time). Prosto to mi je bila nekako taktika od početka, osim što sam u jednom momentu u životu odlučio da je prosto vreme da ne demantujem nego da ljudima ispričam i kažem zaista ko sam i šta sam.

Tu se nije i zaustavljao.

Stefan Đurić Rasta, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ne zato što ću čitati naslove o meni koji su bili pisani pa da svaki analiziramo ponaosob, nego da prosto dozvolim ljudima da sami izvuku iz nekih mojih intervjua i nekih mojih javnih pojavljivanja i nastupa ko sam i kakav sam - za „Telegraf" je objasnio Stefan Đurić, koji je potom bio upitan kako to da nikada nije došao u situaciju da nešto demantuje.

„Dosta mi je..."

- Volim da se našalim sa nekim stvarima, ali da sad ubeđujem ljude, nekako mi je dosta. Opet kažem, to je jedna borba sa vetrenjačama i to je nešto što bi zaista bilo suludo da ja sad uzmem i da na sve te neke lažne, odnosno neistinite priče o meni, da sad odgovaram i da demantujem, mislim da bi previše potrošio energiju i vremena. Ja se i ne bavim tom nekom vrstom muzike gde je to meni moglo da naškodi. Nisam ja, ne znam, Jelena Tomašević ili ne znam ko, da će moja publika biti zgranuta time što sam ja završio u zatvoru, jer sam pušio marihuanu, to moja publika zna. I to oni prosto znaju da sam ja to i to je to. Tako da nije to nešto što ih je specijalno iznenadilo, ali su svakako uvek tu bili prostori da se prave različite farse i ja sam u jednom momentu osetio u zatvoru tu potrebu da prosto ljudima olakšam tu borbu spolja da objašnjavaju i da opravdavaju mene - rekao je reper koji i dan-danas, sa druge strane, pamti kako je došlo do toga da ga nekadašnji najbolji prijatelj prevari kada je novac u pitanju.

Stefan Đurić Rasta, Amir Hamzagic/ATAImages
 

- Da, 420.000 dolara me je koštalo to prijateljstvo. Desila se jedna perfidna prevara u momentu kada je krenula da se digitalizacija, odnosno digitalni striming naplaćuje, digitalna distribucija pesama. Tada još uvek nisu postojale kompanije koje su radile direktno sa Srbijom, nego smo mi radili preko nekih različitih kompanija preko. Između ostalog, Vanja ima svoju kompaniju u Americi sa kojom su sve te distributerske firme htele da sarađuju i prosto ih iskoristi u priliku da stavi karticu na mesto gde su legale pare i cela ta situacija je trajala par godina. Ja sam za vrlo kratko vreme napravio tih, da kažem, skoro pola miliona evra. Ja tu scenu nikada neću zaboraviti. U jednom momentu jednog dana smo bili na Dedinju i gledali smo neku kuću da kupimo za studio i ja se sećam kao juče da je bio tu sa mnom i onako bukvalno kuca zidove, gleda šta ide, kako ide, kao to je to super, sve strava i dva dana nakon toga njega nije više nije bilo. Apsolutno ga nije bilo, promenio je sve moguće šifre za pristup tim autorskim stvarima sve apsolutno - izjavio je za pomenute medije, pa dodao:

„Uradio je to i s nekim Marininim pesmama!"

- Onda smo mi usput saznali da je on, naravno ilegalno u Americi, u društvu za zaštitu autorskih prava, registrovao sve naše pesme, registrovao neke pesme pokojne Marine Tucaković koja uopšte nema veze sa nama i tako dalje, on ih je prosto registrovao kao da je on autor. Na osnovu toga je uzeo avans neki koji je van ovih 420.000 dolara okvira, tako da mi tu kad bi na kraju sabrali koliko je meni koštalo to druženje sa Vanjom, to bi verovatno došlo do miliona, možda i prešlo. Meni generalno ni pare kao pare nisu bitne, niti mi je brojka nešto važna, samo mi je principijalno neverovatno da takvi ljudi postoje i uvek kažem prosto pare ćemo uvek da napravimo i sve što je do novca, to je ono lakše, samo da je zdravlje, sloboda i dobri ljudi, to je jedina stvar.

Tada je svakako tražio i pravnu zaštitu.

- Jesam, uspeli smo već sada da rešimo taj deo situacije koji je vezan za njegovu lažnu zaštitu pesama u Americi, to smo već uspeli da raščistimo sve, to se sve sredilo, naravno sad ću dalje da guram i ovo je drugi deo, a to je da se naplatim, opet kažem, ne zbog novca kao novca, nego mislim da generalno, a ako budemo dozvoljavali takvim smradovima da rade takve stvari, još nekog će nedužnog da oštete koji možda stvarno neće moći da napravi taj drugi milion. Tako da je bitno da mu se stane svakako na put - smatra Đurić, koji je akonto čitave drame i jednu numeru uradio, a bilo je pojedinaca koji su pomislili „da u istoj govori o Ani Nikolić".

Ana Nikolić i Stefan Đurić Rasta, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Meni je to neverovatno da sam ja na kraju čak i stavio potpis, jer sam ja negde smatrao da to može da se desi. Ja sam već u nekom stvaranju teksta na kraju pomenuo gde mislim da nisam morao da pomenem baš Vanja pip vrati pare. Isto tako sam bio svestan da će moći da bude dvosmislen, veoma dvosmislen, jer kao prosto ima nekih podudaranja, jel? Da se ne lažemo sad, neću da stavljam nikad ništa pod tepih, jer ja sam otvoren, ali mi zaista nije bila namera. Da mi je bila namera da budem dvosmislen, mislim možda je na kraju mogla da bude i čak i dobra fora, 'ajde kao fora, ali ja sam na kraju stvarno stavio kao Vanja, ali ne vredi - rekao je onda reper, koji je po pesmi „Kavasaki" bio u prilici da sarađuje i s brojnim velikim imenima sa estrade, poput Bobana Rajovića ili Dare Bubamare.

Upitan kako to izgleda kada mu Dara dođe u studio, odgovorio je:

„Ona je neuništiva!"

Dara Bubamara, ATAImages/ M.M.
 

- Da, Boban mi je pružio šansu i sa njim sam prvo radio. To za Daru sam pričao, zato što mi je to najbolja energija. Ja volim sa njom da radim, zato što je ona je jako pozitivna. Znaš, imaš ljude koji su istrošeni, pogotovo na stradi, a pogotovo ljude koji su dugo u godinu na stradi, istroše se na kraju i jedva funkcionišu. A ona je zaista neko ko je neuništiv. Ona kada dođe kod mene kaže - čoveče, ja imam mikrofon, to je moć, čoveče imam sina, to je moć, imam Poršea, to je moć... Ja kidam, čoveče, vidi kako izgledam, jel da da kidam. „Reci Rasta, jel kidam?" I to je to, znaš... Da ne pominjem sada ko je, ali imam drugaricu koja se bavi šivenjem haljina raznih i kod nje kući dolaze sve razne prelepotice sveta, Dubai i ovamo-tamo, levo-desno i sve su onako, kako ti objasnim, polunezadovoljne, nešto im, sve im nešto fali, razumeš? Dara kad dođe, čoveče, sve se lako završava, ona je srećna, ona je zadovoljna sobom, ona prosto zna, ona je sebe svesna i nema kompleksa, nema problema, nema ničeg lošeg. Zato je saradnja s njom onako prejednostavna i zato kažem, ja volim s njom da radim do besvesti - naglasio je, pa okrio zašto, pak, nije dosad nijednom radio sa Cecom ili Karleušom.

„Voleo bih, ali..."

Jelena Karleuša, ATAImages/ A.A.
 

- Nekako sebe nikada u životu nisam voleo da opredeljujem na neku stranu. Ja nekako prosto nemam taj odnos, ne polarizujem sebe u odnosu da li ja sad više volim Karleušu ili više volim Cecu. Stvarno nikada ne volim da odem na neku stranu, osim kad je Partizan u pitanju. Mislim da je to negde razlog da sam se ja potajno, evo sad ti se otvaram, potajno pribojavao da se uhvatim bilo čega da radim što bih možda s neke strane dobio što nisi s ovim, što nisi sa onim, a zaista... Podjednako cenim i jednu i drugu i podjednako cenim i rad i način. One su mi potpuno dva drugačija puta koja su došla do svojih uspeha i to su drugačiji uspesi. To je nešto što se prosto ne meri. Ne mogu da se porede. Neuporedivo je i zato sam nekako uvek izbegavao da stanem na taj tas „na čijoj si strani". To je možda, 'ajde da kažemo, najbolji razlog, ali svakako, mislim, voleo bih da radim u svakom slučaju - iskren je bio on, pa je nastavio o tome da li je postojao i trenutak da je mogao Cecu da zamisli u svom stilu.

Ceca Ražnatović, ATAImages/M. M.
 

- Ceca je neko ko je, budimo realni, uvek išao u korak sa globalnom muzikom, uvek je bila u trendu sa nečim što bi, ne znam, Madona uradila, sa nečim što bi neko tako radio. Nikad to nije nešto kaskalo kod nas. Ja se sećam da dok sam slušao i zakleto samo hip-hop i rep muziku i to, rege, ja sam slušao njen London miks koji mi je bio ono kao vrhunac naše domaće muzike tada u tom momentu, ako slušam Šeron Bi, haus ili to. Tako da nije mi strano, nije da ne mogu da vidim nju u tome. Tako da samo mislim da to treba pametno napraviti - ispričao je Rasta, koji se potom dotakao saradnje s bivšom suprugom, te toga da li postoji mogućnost da se ista nekad i ponovi.

- Ne bi sigurno. To je sigurno da ne bi. Mislim, znaš kako, ti prvi put kad odeš na jedno mesto, na more, sledeći put kad odeš na to isto mesto, nije to isto, znaš, ne provedeš se baš tako. Mislim, glupo što poredim sad ovo. Ali zabavna muzika jeste doživljaj, mislim da je teško ponoviti neku emociju koja je prosto bila u tom momentu autentična, satkana od momenta, od situacije, od nekih stvari i mislim da to sad nešto ponavljati teško, ali ne kažem da neki potpuno drugačiji možda pogled na i saradnju i na taj album kao takav, da to ne bi donelo nekih upliva, to ne sumnjam - zaključio je Stefan za pomenute medije, priznajući još i da sebe za deceniju vidi u ulozi producenta.

Stefan Đurić Rasta, Mateja Stanisavljević/ATAImages
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike