Ceca Ražnatović otkrila pozadinu pesme "Rasulo": Svoju bol je pretapala u pesme kroz moju bol

09.04.2024

10:30

0

Često je inspiraciju pronalazila u stvarnim događajima

Ceca Ražnatović otkrila pozadinu pesme "Rasulo": Svoju bol je pretapala u pesme kroz moju bol
Marina Tucaković, Ceca Ražnatović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Svetlana Ceca Ražnatović godinama je sarađivala sa Marinom Tucaković koja je napisala skoro sve njene najveće hitove. Među njima su se posebno izdvojile balade, a kao što je i poznato, Marina je inspiraciju često nalazila u stvarnim događajima iz svog ili pevačevog života.

Tako je numera "Rasulo" nastala na motivima Cecine ljubavne priče sa pokojim suprugom Željkom Ražnatovićem Arkanom, ali i Marininim gubitkom starijeg sina Miloša.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ceca Ražnatović

- Marina je miksala teme sa svojim pokojnim sinom, kao što je pesma „Rasulo“, s mojim pokojnim Željkom. Ona je neki svoj bol pretapala u pesme kroz moj bol. Na primer, u „Rasulu“ ona opisuje kako zatiče svog sina mrtvog i „bela ruka pada na pod“, pa onda piše o mom pokojnom suprugu. To možemo da znamo samo ona i ja, jer ja te slike prepoznajem. Znam šta je kome posvećeno. „Igračka samoće“… Uvek je pisala tako da svako od nas može negde sebe da pronađe. To nije sebično pisanje, ona je bila genijalna - istakla je Ceca u emisiji „Ako progovorim“.

ATAImages/Antonio Ahel
Marina Tucaković

Inače, Ceca je ovu baladu objavila 2011. godine, odnosno tri godine nakon smrti Miloša Radulovića, koga je njegova majka Marina zatekla mrtvog u sobi.

- Prsti su mu već bili modri, ne znam šta se dogodilo. Ne znam da ima nešto gore nego kad zateknete svoje dete kako nepomično leži krevetu - pričala je svojevremeno u svojoj velikoj boli Marina. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike