Harmonikaš koji je ubijen na Banjici iza sebe je imao impresivnu biografiju: Radio na RTS-u, objavio knjige i bio nagrađivan za svoj rad

06.04.2024

21:29

0

Njegovi najbliži se opraštaju

Harmonikaš koji je ubijen na Banjici iza sebe je imao impresivnu biografiju: Radio na RTS-u, objavio knjige i bio nagrađivan za svoj rad
Copyright Prinstcreen/Youtube/Facebook/R:B:

Harmonikaš Ratislav Blagojević sinoć je ubijen u kafanskoj tuči u jednom lokalu na Banjici, a njegove kolege i poznanici tokom celog dana se opraštaju putem društvenih mreža.

Među prvima se na Fejsbuku oglasio njegov Ansambl, koji se od Blagojevića oprostio uz njegovu fotografiju.

- Nema više našeg Ratislava Blagojevića. Ostala je velika tuga i žal što si nas tako iznenada napustio. Nikada te nećemo zaboraviti i večno ćeš biti u našim srcima. Tvoj Ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice - oprostio je njegovom fotografijom Ansambl.

Prema saznanjima, Zoran B. je ušao u sukob sa Ratislavom, nakon čega ga je pivskom flašom udario po glavi, a ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt.

Prinstcreen/Youtube/Facebook/R:B:
Ratisla Blagojević

Ko je bio Ratislav Blagojević?

Preminuli harmonikaš rođen je u Sokobanji, a od malena je pokazivao muzički talenat. Prva bitna nagrada, bila mu je pobeda 1976. godine na takmičenju za Prvu harmoniku Jugoslavije, nekoliko godina kasnije postaje muzički urednik Beogradske hronike, odnosno Beogradskog programa RTS, a povremeno je nastupao i kao honorarni član Velikog narodnog orkestra Radio televizije Beograd.

Osim toga, od 1984. do 1991. godine bio je član estradne muzicke grupe Kan SHOW, a istovremeno i vlasnik i direktor produkcijskog studija "Gemini 3".

Tokom svoje karijere objavio je i nekoliko knjiga muzičke materije, kao i samostalne notne zbirke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike